пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

 23 серпня щорічно, починаючи з 2004 року, в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг. Це також національний символ. Символ нашої української ідентичності. Символ боротьби за волю. 



Історія державного прапора України налічує багато століть і є частиною української культури з давніх часів. Синьо-жовті кольори, які мають глибоке коріння, символізують важливі елементи української традиції та релігії.

Ще з часів Київської Русі та козацької доби ці кольори використовувалися на гербах і прапорах українських земель. А офіційно синьо-жовтий прапор був визнаний Центральною Радою 22 березня 1918 року.

Після проголошення незалежності України у 1991 році цей прапор став державним символом, що поєднує багатовікову історію і прагнення народу до свободи. Відзначення  Дня Державного прапору України   встановлено рівно 20 років тому  23 серпня 2004 року Указом № 789 президента України Леонідом Кучмою (1994-2005).

Вітаємо з Днем Державного прапора України! Нехай кольори нашого прапора завжди символізують силу, єдність і процвітання. Бажаємо миру, щастя і благополуччя нашій прекрасній Україні та кожному її громадянину. 

Слава Україні!

Героям Слава!

 


Немає коментарів:

В КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування музейного фонду

В  КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування  музейного фонду новими надходженнями документів, світлин, предметів ...