вівторок, 20 серпня 2024 р.

20 серпня 2024 року минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Янчука Дмитра Михайловича


Янчук Дмитро Михайлович

(11.11.1989 - 20.08.2023)

Солдат 1-го протитанкового відділення взводу вогневої підтримки 1-ої аеромобільної роти 1-го аеромобільного батальйону в\ч  А 4350.  

Дмитро Михайлович народився 11 листопада 1989 року у селі Дубові Махаринці, там і навчався у школі. Після школи у 2010 році закінчив професійно-технічне училище №2 в місті Калинівка і здобув професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, слюсаря - ремонтника, водія автотранспортних засобів . Працював за освітою на аграрних підприємствах. В колективі його всі поважали та прислухалися завжди до нього. Дмитро був дуже трудолюбивим, досягав чимало успіхів.  Усі хто його знав відгукуються про нього як про чудову, чуйну, добру людину. Друзі кажуть, що він ніколи не відмовляв на прохання й готовий був завжди прийти на допомогу. Турбота про сім’ю та родину було для нього надзвичайно важливим. Пишатися ним будуть його двоє дітей.

8 червня 2023 року був призваний до військової частини А 4350 де проходив службу солдатом 1 протитанкового відділення взводу вогневої підтримки 1 аеромобільної роти 1 аеромобільного батальйону.

20 серпня 2023 року  в ході ведення бойових дій в районі населеного пункту  Роботине, Запорізької області в результаті танкового обстрілу загинув.

Доброзичливий, життєрадісний, компанійський , щирий – таким був та назавжди залишиться в наших серцях.

22 лютого у Козятині Головою Хмільницької РДА Богданом Кузнецом вручено згідно Указу Президента України №725 від 03.11.2023. За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, орден «За мужність» 3 ступеня родині військового Янчука Дмитра Михайловича (посмертно).  

    Слава Герою! Вічна пам'ять!

Немає коментарів:

В КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування музейного фонду

В  КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування  музейного фонду новими надходженнями документів, світлин, предметів ...