четвер, 28 квітня 2022 р.

В Музеї історії міста Козятин діє постійна виставкова експозиція "Звитяга та мужність земляків ".

 В Музеї історії міста Козятин діє постійна виставкова експозиція "Звитяга та мужність земляків ".

ЇЇ створенням ми завдячуємо Інні Сергіївні Наумовій, мамі Героя- земляка Вадима Наумова . Солдат 3-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України загинув у 2014 р. під час АТО на Сході України , захищаючи нейтралітет та кордони України .
Мама воїна активна громадська діячка підтримала ініціативу музейних працівників про створення даної зали , стала першим спонсором й виділилила кошти на скло з домашнього бюджету.
Фото Вадима- почесного громадянина міста Козятина, представлено в музеї серед загиблих Героїв - земляків у російсько-українській війні під час АТО та ООС .
Більшість предметів у музейних фондах , пов'язаних з цією подією, теж подаровані Інною Сергіївною. Сьогодні пані Інна проводить активну діяльність у місті та територіальній громаді, як завідувачка сектору по роботі та соціальній підтримці воїнів АТО, член координаційної ради з родинами загиблих військовослужбовців Національної гвардії України та ради при міністерстві ветеранів . Майже з перших днів війни надає допомогу біженцям при створеному міською радою Козятинському гуманітарному штабі .
Є організатором в місті та музеї художнього проєкту "Сильні духом . Мами.", де представлено 12 портретів матерів з різних регіонів України, в тому числі і Інни Сергіївни, чиї сини віддали найдорожче - своє життя, захищаючи незалежність та кордони України під час бойових дій на Сході України з російським агресором.
На фото Інна Сергіївна передає до фондів музею нагороду - відзнаку Президента України "За участь в антитерористичній операції", яку привіз на могилу сина побратим, командир 3-го батальйону Ярослав Ковальчук. Він щорічно буває у Козятині, відвідує родину Героя 1 вересня в день загибелі Вадима . Нагороду, яку вважає по праву воїна з позивним "Дозор", залишив на могилі . Ціною власного життя , наш земляк спас бійців , взявши першим на себе вогонь противника. А мама вже , з дозволу командира, передала її у музей.
Вічна пам'ять Герою!




Немає коментарів:

26 березня - День Національної гвардії України.

  В Україні 26 березня відзначають День  Національної гвардії. День Національної гвардії України до 2000 року відзначалося щорічно 4 листо...