неділя, 25 серпня 2024 р.

 25 серпня 2024 року минає 10-та річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Лобжина Олександра Володимировича 

Лобжин Олександр Володимирович

( 28.05.1990 - 25.08.2014)

Лейтенант, командир взводу, Волинської 51-ї окремої механізованої бригади.

Нагороджений: Орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Нагрудним знаком «За заслуги перед Козятинщиною» (посмертно). Відзнакою Козятинської міської ради «За героїзм та патріотизм» (посмертно).

2 квітня Козятинщина прощалася з загиблим земляком під час АТО на Сході України. Йому було лише 24 роки. Він служив молодшим лейтенантом 51-ї окремої механізованої бригади та брав участь у боях за Іловайськ. 9 квітня став добровольцем 51-ї Волинської окремої механізованої бригади, яка зазнала жахливих втрат вже з перших місяців АТО. Пройшов трьохтижневу підготовку на Рівненському полігоні.

7 травня відбув у службове відрядження в складі 3-ї зведеної БТГ для виконання бойових завдань в зону АТО. Служив зв'язківцем у званні молодшого лейтенанта. З 9 травня по 25 серпня 2014 року побував у самих гарячих точках Донецької с. Комарівка, с. Кутейникове, смт. Старобешеве, с. Дзеркальне) та Луганської ( с. Варварівка, м. Сєвєродонецьк) областей. В серпні отримав звання лейтенанта. Зв'язок із бійцем було втрачено ще 25 серпня 2014 року, а у жовтні цього ж року його поховали у братській могилі, як тимчасово невстановленого захисника України на Краснопільському цвинтарі Дніпропетровщини. Пізніше було з'ясовано, що загинув боєць 25 серпня 2014 р. під час виходу , так званим "зеленим коридором", з Іловайського котла в с. Новокатеринівка Старобешівського району Донецької області. Особу загиблого вдалось встановити лише за допомогою експертизи ДНК, результати якої стали відомі лише 29 березня 2016 року. Перепохований захисник вітчизни з особливими почестями на батьківщині у селі Перемога Козятинського району.

Народився загиблий патріот у Вінниці, згодом родина переїхала до с. Перемога. Виховувався в родині педагогів. Був ввічливим, чемним, стриманим. Любив спорт, подорожі та слухати музику. У 2007 р. закінчив з золотою медаллю Переможнянську школу. А у 2012 році отримав диплом Житомирського державного технологічного університету за фахом економіка та менеджмент. Водночас, з 2009 по 2011 роки, навчався в Житомирському військовому інституті радіоелектроніки          імені С.П. Корольова на кафедрі офіцерів запасу, де здобув звання молодший лейтенант та спеціальність інженер зв'язку. З липня по жовтень 2012 року працював менеджером по роботі з клієнтами у одному із відділень ПриватБанку, з серпня 2013 по квітень 2014 року - продавець- консультант в торговій мережі "O'STIN"( м. Житомир).


28 травня 2016 року на фасаді місцевої школи урочисто було відкрито меморіальну дошку та перейменовано на честь героя- земляка одну із вулиць села (Шкільна).,Рішенням 5 сесії 7 скликання Козятинської міської ради № 149-VII від 25.03.2016 нагороджено почесною відзнакою - нагрудним знаком «За героїзм і патріотизм»та нагрудним знаком Козятинської районної ради "За заслуги перед Козятинщиною" (посмертно). Рішенням 16 сесії 7 скликання Козятинської міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Козятин» (посмертно).

Слава Герою! Вічна пам'ять!


Немає коментарів:

В КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування музейного фонду

В  КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування  музейного фонду новими надходженнями документів, світлин, предметів ...