середа, 29 травня 2024 р.

По завершенні виставки приймаємо великодні подарунки.

  Працівники КЗ "Музей історії міста Козятин" напередодні завершення великодньої виставки отримали до своїх фондів подарунки- шість рукописних писанок.




Їх передав наш земляк Петро Анатолійович Зарицький- журналіст, поет письменник. член Національних спілок журналістів та письменників України, автор восьми збірок поезії та публіцистики , багаторазовий лауреат літературних та мистецьких премій імені Михайла Коцюбинського, Миколи Трублаїні, Михайла Стельмаха, Андрія М'ястківського, зокрема й журналістської -"Золоте перо" та відзнаки нашого міста залізничників "За заслуги перед громадою міста Козятин" .
Історія походження писанок - це подарунок від майстрині пера, талановитої поетеси, журналістки родом із с. Білоберізка, Верховинського району Івано-Франківської області на Гуцульщині- Ганни Космач. ЇЇ життєве й патріотичне кредо у авторських строфах:
Той, хто одягся в чуже,
Він же - не він уже,
Бо і найменше чуже
Власного не збереже.
...............................
Будь собі ти, як ти.
Я собі буду, як я.

Писанки розписані колоритними , традиційними гуцульськими орнаментами - оберегами , є повні не видуті із середини, як і принято в народі дарувати і виконані писанкарками з її країв. На деяких навіть позначено рік - 2024.


Пан Петро є також автором документального нарису про земляка- Героя України Дмитра Фінашина "Фін"- мужній козак із Козятина" із серії "Твої люди , Вінниччино".

Щиро вдячні Петру Анатолійовичу , пані Ганні Космач, майстриням з Верховини за неймовірну, рукотворну красу , за ввірений вами на збереження до музею подарунок. Бережи Вас і близьких людей Господь.


Серветка- вишита ручна робота. подарована музею Наталією Бруй-Яковлєвою.

Немає коментарів:

  15 жовтня 2024 року минула 2-га річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Завідіна Олександра Володимировича      Завідін Олександр Во...