понеділок, 26 грудня 2022 р.

На Миколая відкрито виставку картин митців Козятина Ця дивовижна подія сталася в Музеї історії міста Козятин. Вона організована 19 грудня на день Святого Миколая з ініціативи художниці з Черкас Тетяни Куліш, яка проживає на даний час в Козятині, є членкинею Національної спілки дизайнерів України і має багатий досвід в організації виставок. Відгукнулися на участь в ній 12 козятинських митців, зокрема: живописці Тетяна Куліш, сестри Ольга та Олена Слободянюк, Ігор Іванов, Володимир Сапальов, Наталія Баштова, Інга Загайкевич, Олена Удвуд, Наталія Юхимець та Наталія Степанюк з ученицями художнього класу Козятинської дитячої музичної школи Поліною Корженівською і Юлією Старушок. Також предтавлено картину із фондів музею Володимира Томашевського, який на даний час є мешкнцем Канади, акварельну роботу відомого художника Ральфа Тисмошенка «Козятинський двірець», котру принесла на виставку Аліна Новарчук. Доєдналась до експозиції директор Центру дитячої та юнацької творчості Таїсія Обущак. Ще з давніх часів Святого Миколая вважали захисником дітей, військових, моряків, обмовлених і невинно засуджених. Йому молилися люди, які відчували несправедливість у житті. Найбільше його очікували українські дітки, тому що вранці під подушкою він залишав свій подарунок.Тому головною композицією є український оберіг , який виставлявся в оселі на покутті в кожній родині з 14 по 18 століття. Його створила по всім давнім канонам з 365 колосків власноруч майстриня Ольга Мельник.
Цього дня серця кожного жителя нашої неньки України об’єдналися в єдиному бажанні, бажанні Перемоги та подяки воїнам ЗСУ. От і в Музеї історії міста Козятин, що тепло і гостинно запросив відвідувачів на відкриття виставки "Різдвяна", цього дня мріяли, молилися, обговорювали створення нових цікавих проєктів, про створення галереї та культурного простору , в якому хочеться жити і творити. Душевно привітали митців з відкриттям виставки секретар Козятинської міської ради Тетяна Римша та начальник відділу культури міста Світлана Рибінська. Для художників, які взяли участь у виставці, глядачів та поціновувачів, представників від міської ради та відділу культури відбулося свято для душі. Вчитель Козятинської музичної школи художнього класу Наталія Степанюк подарувала до фондів музею роботу свого батька художника автодидакта Василя Яковича Степанюка, знаного у місті. Виставка триватиме впродовж різдвяно-новорічних свят. Ласкаво просимо відвідати її і створити відповідний святковий настрій, завдяки старанням наших митців.

Немає коментарів:

26 березня - День Національної гвардії України.

  В Україні 26 березня відзначають День  Національної гвардії. День Національної гвардії України до 2000 року відзначалося щорічно 4 листо...