четвер, 19 травня 2022 р.

В Козятині відзначили Міжнародний День музеїв.

 



















 В Козятині відзначили Міжнародний День музеїв.

 Його  святкують щорічно 18 травня з 1978 року у 150 країнах світу . Затверджене свято на черговому засіданні  Міжнародної ради музеїв у 1977 році, де було запропоновано приймати в цей день відвідувачів безкоштовно.

      У Музеї історії міста Козятин цьогоріч з нагоди свята  було організовано низка майстер- класів знаних в місті і за його межами майстрів образотворчого та декоративно-  прикладного мистецтва.





























     Погода  цього дня була досить прохолодна  як для весни, але  охочих поділитися азами майстерності майстринь    і бажаючих оволодіти  їх знаннями виявилось чимало.  Музейні працівники запросили художницю,  членкиню Національної Спілки дизайнерів України Тетяну Куліш, майстриню різних видів декоративно -  прикладного мистецтва,   в тому числі і з  виготовлення квітів з  фоамірану  (пластична замша) , культорганізаторку Козятинського міського  територіального  центру, керівника гуртка «Школи прикладного мистецтва» Ларису Казмірчук. Приєдналися до всіх й  чудова  вишивальниця, рукодільниця Лідія Мухіна,  викладачка  класу образотворчого мистецтва Козятинської дитячої музичної школи Наталія Степанюк й художниця, вишивальниця найвищого 5 –го розряду , мисткиня з витинанки, працівниця вокзалу станції Козятин Леся Панасюк.




    Всі вони завітали до музею, щоб у   теплій , затишній   атмосфері подарувати можливість охочим  оволодіти всіма видами творчості, якими наділив їх  господь.  До  майстринь приєдналася також науковий співробітник музею, знана в місті рукодільниця, майстриня  бісерного плетіння та з виготовлення ляльок- мотанок Наталя Баштова. Їй  з задоволенням допомагали  з проведенням майстер - класів школярки  Юліана Ковальчук та Анна Коваленко, котрі минулого року брали активну участь у обласному святі  «Живий вогонь» з організацією  музеєм виставки ляльок – мотанок майстрині  Наталії Поліщук .

З 15.00 і до 17 .00 години вечора, як анонсувалося у мережі інтернет та на афішах  міста, відвідувачі музею  радо й охоче    потрапили в   обійми  козятинських творчих персоналій . По закінченню занять  усі  в захваті , з блиском задоволення в очах, посмішками на обличчях   демонстрували свої   шедеври з різноманітних видів мистецтва й рукоділля.

Дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення майстер - класів і відзначення  професійного свята музейників. Ласкаво просимо до нас на екскурсії. Ми працюємо для вас  у звичному режимі.






 





Немає коментарів:

26 березня - День Національної гвардії України.

  В Україні 26 березня відзначають День  Національної гвардії. День Національної гвардії України до 2000 року відзначалося щорічно 4 листо...