вівторок, 10 жовтня 2017 р.

«Творчість недоспаних ночей» Володимира Мазуркевича.

«Творчість недоспаних ночей»   Володимира Мазуркевича.


                                                                 

 Світлана Василівна - мама і автор виставки робіт Володимир Мазуркевич


Під час відкриття виставки.



Свою живописну  «Творчість недоспаних ночей»  виставив в музеї  до Дня художника  козятинчанин  Володимир Мазуркевич. Це 10 полотен  різного розміру  - пейзажі, натюрморти, олійними фарбами, аквареллю, кульковою ручкою.  24 – річний хлопець, хоча ще достатньо молодий, але надзвичайно наполегливий, працьовитий. Вдень заробляє гроші на життя, а майже всі ночі творить. Тим, що став художником  завдячує батькам Володимиру Станіславовичу та Світлані  Василівні, бабусі, котра змалку теж мала хист  перемальовувати картинки з різних джерел.  В родині гарно малює також двоюрідний брат.  Але, саме мама  вчасно помітила хист у  маляти, ще майже в той час, коли   син знаходився в дитячому манежі. В рочків 5 вже водила його до Центру дитячої та юнацької творчості до чудових фахівців, котрі допомогли  розвивати здібності  з образотворчого мистецтва у сина.  В перший клас ходив до ЗОШ №4,  з 5-го класу і по 9-й вже навчався в ЗОШ № 1. Паралельно  встиг у 2009 році закінчити художній клас Козятинської дитячої музичної школи у педагога  Диндіної Наталії Павлівни, котру вважає  викладачем,  яка привила основні ази  живопису. Після 9-го класу, щоб продовжити улюблене заняття,  вступив до Вінницького Вищого художнього професійно - технічного училища №5 та оволодів спеціальністю художник – оформлювач. У 2012 р. продовжив  мистецьку науку  на денному навчанні у Вінницькій філії Київського національного університету культури і мистецтв та   став  у 2015 р. фахівцем у сфері  дизайну середовища. Картини художника залюбки замовляють   покупці  меблевого магазину, що знаходиться по вул.  Пилипа Орлика. Вони чудово  вписуються і  оздоблюють  інтер’єр закладу. Твори художника зберігаються не лише в  будинках близьких і рідних людей, друзів , а і  прикрашають оселі наших земляків, котрі проживають у  ближньому та дальньому зарубіжжі , зокрема в Ізраїлі,  на  американському континенті . Найбільше задоволення отримує автор картин , коли клієнт залишається  в захваті від його роботи . Працює на радість людям.  
На відкриття виставки завітали на наше запрошення учні 10- Б класу ЗОШ №1  на чолі з в учителем Савчук Іриною Цезарівною. Вони прийшли  підтримати свого талановитого  випускника і підбадьорили  гарними  враженнями від  творчості та  найкращими  сподіваннями у житті.
Вітання учителя ЗОШ №1 Савчук Ірини Цезарівни.

Гості  музею Оксана Миколаївна, Геннадій, Марія Мудрі.

Приєдналися з побажаннями стати відомим світові і досягти  успіхів у творчості та особистому  житті родина Мудрих – Оксана Миколаївна, у котрої працює  продавцем мама художника Світлана Василівна.  Розділили свято та підбадьорили   Володимира  брат та сестра  Мудрі – очільник політичного міського  осередку  «Рух нових сил» Геннадій   і   депутат міської ради Марія  . Директор музею  вручила організатору виставки Володимиру Мазуркевичу  від імені міської ради, відділу культури та музейного закладу подарунок, подяку і квіти.



А щирий свій , чарівний спів подарувала наша юна гостя , вихованка Козятинської дитячої музичної школи ( клас вокалу педагога Тетяни Миколаївни Костюк) Віталіна Большанек із с. Миколаївки. Бажаючі можуть відвідати виставку  молодого живописця впродовж 3-х  тижнів, замовити картини, що   стануть до вподоби у автора робіт.

 Директор Музею історії міста Козятин   Лілія Макаревич

Немає коментарів:

Минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Сохинчука В.С.

   23 квітня 2024 року минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини -  Сохинчука Владислава Сергійовича Сохинчук Владислав Сергійович (...