суботу, 19 серпня 2017 р.

Фотопогляд Максима Кудимця на сучасну Україну в Музеї історії міста

Родина Кудимців батько  Володимр Леонідович, мама Людмила Василівна , старший син Максим - фотограф.



 Автор виставки Максим Кудимець з мамою Людмилою.

 Під час відкриття виставки.

 Фотограф  Максим Кудимець.

Ольга Марек- хрещена  фотографа знайомиться з фотографіями хрещеника.
 З нагоди наступаючого свята Дня незалежності в Музеї історії міста було урочисто відкрито виставку світлин "Фотопогляд на сучасну Україну" нашого земляка, а сьогодні киянина Максима Кудимця.  Також  цей день 19 серпня співпав з Міжнародним днем фотографії та великим православним святом  яблуневим Спасом.  На зустріч з автором  24 -ох представлених  в музеї фотографій  завітали друзі  , родичі Максима , колеги та знайомі.  Організатор та ведуча заходу найковий співробітник музею Ольга Ткачук представила гостя, розповівши про захоплення фотографією зі  шкільних років, що  переросло в професію. Познайомила присутніх з   творчим    шляхом митця , як  фотографа, відеографа, журналіста . Надала можливість представити  світлини, розповісти історію їх  створення. Під час навчання в Київському університеті, шукаючи підробітку, працював автор світлин у фотолабораторії, в інтернет- магазині , в інформагентставі "Українські Новини". Робота зі ЗМІ допомогла тісно співпрацювати з фотожурналістикою, куди  і привела врешті - решт митця доля.  Серйозні і всесвітньовідомі    фотографії з'явилися   на   Майдані у 2013 році, коли працюючи на  новостворене видання Insider,  Максим робив   фотозйомки тих трагічних часів. 1 грудня отримав  тілесні ушкодження від беркутівців на Банковій. Світлини Максима Кудимця стали популярними  і використовуються у всеукраїнських та світових ЗМІ.  Після Майдану,окрім класичної і фотозйомки, почав займатися аерозйомкою з квадрокоптера.


Бабуся Зінаїда Андріївна Стецюк в центрі.


Максим Кудимець з Ольгою Ткачук- ведучою виставки.

           Так як , Максим багато працює і проживає у Києві, головним натхненником даної виставки стала мама фотографа Людмила  Кудимець, кодра працює держслужбовцем, пише вірші,  організовує та проводить масові заходи, знається на травах, займається активно громадською діяльністю,  є очільницею місцевої  організації "Територія добра" .  Їй і надали можливість поділитися досвідом виховання  сина , як  творчої  особистісті і просто  цікавої, непересічної людини.  Мама пишається, що син занадто зайнятий, але знайшов можливість і час на її прохання зробити аерозйомки рідного міста з квадрокоптера, поклав  на музику , використавши  мамині вірщі,  що стало чарівним,  незвичайним і чуттєвим сюрпризом.    Сьогодня це один із найпопулярніших відео , що розповсюджене у світовій мережі Internt. Не дивно, що могутню  енергію і творчий запал має  старший син , усе це завдячуючи батькам, в тому числі і татові Володимиру Леонідовичу, котрий передав синові захоплення світлиною та  придбали  вчасно добротну  фотокамеру.  Пишається онуком бабуся Зінаїда Андріївна Стецюк, яка вклала серце і душу уйого виховання.

              Від імені міської ради та відділу культури вручив подяку від міського голови , квіти і подарунок керуючий справами виконкому Сергій Заїчко.
 Відгукнулася на запрошення організаторів виставки депутат Вінницької  обласної ради Ірина Колесник,  висловивши неймовірні  враження від  робіт  та  вручила  Максиму Кудимцю теж  подарунок.
 На відкриття виставки завітали , щоб підтримати автора і колегу маму  її співробітники  -   начальник управління сімейної, дитячої та молодіжної політики   Лідія Зарічна з колективом, в тому числі і начальник служби у справах сім'ї та молоді Олена Шеремета.

                                                                         






Вітання від міського голови та відділу культури Козятинської міської ради передає керуючий справами виконкому Сергій Заїчко.
   Долучилася до щирих вітань працівник Козятинського  міського територіального центру, керівник  університету III  віку Наталія Баштова.







Депутат Вінницької обласної ради Ірина Колесник відвідала виставку і привітала автора Максима Кудимця.



Друзі фотографа з Києва та ліворуч депутат обласної ради Ірина Колесник під час екскурсії в музеї.

    Скрасила своїм вокалом і авторською піснею про рідне місто  відкриття виставки  відома співачка   нашого міста, переможниця пісенних всеукраїнських і міжнародних конкурсів Олена Пантєлєєва.  На завершення  пролунала  чарівна музична мелодія  на саксофоні у виконанні  переможця всеукраїнських  музичних конкурсів Олеся  Мисюри , педагог Федір Бережнюк.

                                                                 
Співає Олена Пантєлєєва.

 Музичний дарунок  Олеся Мисюри.




Автопортрет з майдану.
Вітання керівника музею автору.

Гості під час відкриття виставки








Директор  музею історії міста Козятин Лілія Макаревич

Немає коментарів:

  В КЗ « Музей і сторії міста Козятин»   триває виставка до   Світлого Воскресіння Господнього. Презентація   експозиції великодньої темат...