суботу, 15 липня 2017 р.

Глиняні хатинки наших бабусь із дитинства на полотні прибули у Козятинський історичний музей


         





Гість з Бердичева знайомить присутніх зі своєю творчістю.







Глиняні хатинки наших бабусь із  дитинства   прибули у Козятинський історичний музей із Бердичева  у вигдяді теплих, миловидних, сонце і місячно сяйних картин. Напередоні Дня міста 14 липня    голова спілки вільних художників і народних майстрів "Вернісаж" в місті Бердичеві художник Олександр Войтко на запрошення нашого музею  привіз 23 своїх авторських роботи на полотні, щоб надати можливість козятинцям отримати естетичну насолоду та помилуватися  красою  нашого краю та й любої серцю неньки - України.   На   милих серцю  кожному українцю краєвидах   у  місячному сяйві   або  залитому літнім  чи весняним сонячними променями   пейзажах  мальовничі ставки з лілеями, скошені луги,   розлогі після  сніжної зими ріки, глиняні, чепурненькі  під солом'яною стріхою хатинки, різної пори року , біля котрих  поодинокі чи у парі постаті. Неймовірне тепло,  лагідне ледь відчутне щеміння душі викликали ці  знайомі з дитинства більшості з нас сюжети у гостей виставки .

              




Гості Козятинського музею історії міста  уважно знайомляться з творчістю Олександра Войтка.




 Вітання гостю із Бердичева  художнику  Олександру Войтко  від міського голови Олександра Дмитровича Пузира .




 Свої захоплюючі враження висловлює  автору творчих робіт начальник культури та туризму Світлана Францівна Рибінська.




 На відкриття  галереї  творчих робіт гостя з Бердичева  завітали міський голова Козятина Олександр Пузир, начальник відділу культури та туризму Світлана Рибінська, начальник відділу внутрішньої політики  Козятинської міської ради Наталія Росінська, митці міста залізничників і краю.  Радо і привітно зустрічав усіх разом з працівниками музею автор картин   Олександр Войтко. Підтримати  батька,   та й за компанію, приїхав із Бердичева син художника , теж Олександр , викладач  Бердичівської  художньої дитячої студії.  Наш гість познайомив присутніх козятинчан з  представленою  творчістю. Кожна робота, як зазначив автор, ніби  викохана, випещена і виколисана дитина,  і у кожного  полотна свій  емоційний та яскравий сюжет та  неймовірна позитивна енергетика.
Кожна робота для художника, немов дитина

Син художника , тезка батька, Олександр розповідає про рідну людину.


        Олександр Войтко - уродженець міста Бердичева. Зростав з дитинства серед картин та ароматів фарб, тому що його батько був професійним художником. Усе своє життя черпав досвід  від самого життя.   Працював художником - оформлювачем. Серйозно зайнявся живописом лише після армії, десь, приблизно, після 30 років.  Його картини  можна регулярно бачити і по бажанню купити у відомій на всю Україну експозиційній  київській галереї "Глобус". Художник є одним із володарів диплому учасника виставки - проекту №62 разом із продюсерським центром  Бойко , що був занесений до світової книги рекордів, як галерея, що вперше в світі  побувала  на висоті  10150м  на  українському літаку АН-225 "Мрія" . Роботи  мешканця Бердичева  знаходться в приватних колекціях усього світу, зокрема і  в  музеї ім. Кавалерідзе, " Місто Київ". Є учасником багатьох місцевих, обласних  та всеукраїнських виставок.  Із сином Олександром є не лише родичами і  колегами по пензлю, а і однодумцями з багатьох питань.
Уважно  дослухається до представлення робіт автора міський голова Олександр Пузир. Художниця Наталя  Василівна Степанюк прийшла привітати колегу по пензлю з Бердичева , 
             Привітали з відкриттям виставки  художника  і отримали  естетичну насолоду від творів  та знайомства з митцем  та його сином Козятинський міський голова   Олександр Пузир, начальник відділу культури та туризму Світлана Рибінська,  начальник відділу соціальної роботи  управління  сімейної, дитячої та молодіжної політики, організатор більшості міських виставок, сестра художника - дизайнера одягу Ольги ,  поетеса Олена Слободянюк, митці міста і краю - Віктор Кльоц, Леся Панасюк, Василь Вергелєс, Катя Клітна, Валерій Герасимчук,   викладач художнього класу Козятинської дитячої музичної школи , донька   художника Наталія Степанюк, фотохудожник  Міла Мхеідзе, мама відомої в ближньому та дальному зарубіжжі художниці, члена європейської мистецької спільноти,  режисера та актриси Тетяни Стрельбіцької - Ніна  Стрельбіцька.  Розчулив живопис гостя з Бердичева,члена  Національних спілок  письменників та журналістів України, поета, публіциста Петра Зарицького, котрий народився і зростав  разом з бртом в такій самій  хатині, як  на картині. Наш  земляк,  киянин  Анатолій Павлюк , бувший мешканець вулиці Лібкнехта, сьогодні Грушевського, де знаходиться  музей, вражений  картинами і  незвичайною енергетикою  виставкової зали та пристніх на відкритті людей .

Завітали на виставку талановиті персоналії міста та краю  член Національних спілок письменників та журналістів України, поет, письменник, публіцист, заступник  редактора газети "Вісник Козятинщини" Петро Анатолійович Зарицький та художник, автор  дерев'яних іконостасів у Махновецькому та Козятинському  костелах Віктор Андрійович Кльоц


Директор музею  Лілія Павлівна Макаревич та гості  у захваті від збереженої на полотні історії нашого краю.

 Мешканка Козятина , мама відомої на теренах ближнього та дальнього зарубіжжя художниці Тетяни Стрельбіцької, Ніна Стрельбіцька, висловлює слова вдячності автору  за тепло і світло, позитив, душевний комфорт  від робіт і  самих автора з сином. 


 Художник - оформлювач  Василь  Васильович Вергелєс привітав гостя з відкриттям виставки

 Петро Анатолійович Зарицький подякував за збереження минувшини , історії, звичаїв, традицій   та  давньої архітектури наших предків , за неймовірне тепло від сюжетних композицій. 

 Враження  і своє захоплення від виставки та   творчості художника висловив гість із Києва, уродженець нашого міста Анатолій Григорович Павлюк.




      Наповнила серця ліричними нотками , виконавши чарівну пісню, переможниця міжнародного конкурсу "Пісня - шлягер 2017 року" Олена Пантєлєєва та викладач класу скрипки Козятинської дитячої музичної школи Світлана Чайка, виконавши  музичний, шедевральний   твір   Платона Майбороди "Київський вальс". Присутні і гості мали нагоду    придбати  деякі  авторські   роботи художника, що милуватимуть  їхні серця вдома чи  на роботі.
"Київський вальс" Платона Майбороди  у виконанні  викладача класу скрипки Козятинської дитячої музичної школи  Світлани Миколаївни Чайки заполонили душі присутніх на відкритті виставки






Директор музею історії міста Лілія Макаревич


Прошу звернути увагу, що ви маєте можливість писати коментарі.

Немає коментарів:

  В КЗ « Музей і сторії міста Козятин»   триває виставка до   Світлого Воскресіння Господнього. Презентація   експозиції великодньої темат...