четвер, 17 лютого 2011 р.

Влюблённые на старинной фотографии.

Світлина- листівка 1957 р.
Под таким названием открыта выставка фотографий в Музее.На ней представлено 20 фотографий с начала и до середины ХХ столетия. Большинство фото из музейного фонда, подаренные семьями Новиковых и Саленко.4 фотографии принесли на выставку посетители и служащие музея.Самой старой фотографии около 107 лет, возможно, и более, так как фотография использовалась, как поздравительная открытка и именно по её тексту мы определяем возраст многих из них. Выставка посвящена всем влюблённым и самому чудодейственному чувству- искусству ЛЮБВИ! В большинстве своём на них изображены влюблённые пары,но Вы не увидите в их очаровательных обликах ни капли вульгарности и самолюбования. На нас смотрят открытые и светлые в своих помыслах лица молодых людей. Их позы милы, в движениях и чертах нежность, стеснительность,  застенчивость и затаённая в глубине души и сердца пылкость и страсть. Ничего не могло помешать влюблённым проявлять чувства в те далеко не лёгкие времена- ни бедность,ни голод,ни разруха и нищета в стране 20-30 годов, ни оккупационный фашистский  , о чём свидетельствовало обращение на фотографиик одному из молодых людей: "Бессердечный , Коля!" , датированной 1942 годом. И даже  война,  послевоенная разруха не уничтожили стремление к романтическим чувствам , желание любить и быть любимыми на  фото 1945, 1948 и 1949 годов. Миром правит любовь во все века во все времена!

"Закохані в старовинній світлині".
Під такою назвою відкрито виставку фотосвітлин у Музеї. На ній представлено 20 фотосвітлин з початку і до середини ХХ століття. Більшість з них із фондів музею, подаровані родинами Новікових та Салєнко. 4 світлини принесли на виставку службовці музею та відвідувачі. Найстарішій з них близько 107 років, а , можливо, і більше, тому що світлина використовувалась володарями, як поштова листівка і вік їй ми давали , відповідно підпису на ній. Виставка присвячена усім закоханим і коханим , самому неперевершеному почуттю- КОХАННЮ! У більшості своїй на них зображені закохані і подружні пари, але їх почуття , ніби приховані у стриманності поз, ніжності та сяйві облич, у невимушеності рухів, і лише очі виказують палкий вогонь сердечного кохання. Нічого не було на заваді коханню молодих людей, ні бідність, ні голод, ні злидні в 20-30 роках, ні фашистський окупаційний режим у 1942р, про що свідчить одна із світнлин з освідченням дівчини до безсердечного хлопця, ні війна, ні повоєнны руїна та злидні не знищили бажання кохати і бути коханими, відчувати романтичні почуття на фото 1945р,1948, 1949 років. Це є свідченням того, що у всі часи світом править лише ЛЮБОВ!
Інтер'єр експозиції
Світлина 1920-ті рр.
Подружжя Орфєєвих.1919р.
Світлина поч. ХХ ст.
Невідомі. 1903р.
Листівка поч. ХХ ст. Німеччина.
Початок ХХ ст. Німеччина
Листівка 1923 р.
Наречені Едгард та Ельза Кінас. 1930-ті рр.

Немає коментарів:

Минає друга річниця пам'яті, як загинув В'ячеслав Франчук.

  Минає друга річниця пам'яті, як загинув В'ячеслав Франчук внаслідок ракетного удару по залізничній станції. Франчук В'ячеслав ...