суботу, 19 березня 2011 р.

В Музеї презентовано виставку творчих робіт киянина Валерія Герасимчука .

Під час презентації
Вручення подарунків начальником культури міста Світланою Рибінською
Під час перегляду робіт митця.
Вітання начальника культури Світлани Рибінської
Автор робіт Валерій Герасимчук
Урочисто відкрито її було 18 березня  в стінах Музею історії міста. Поздоровити автора з першою в Козятині персональною виставкою творчих робіт завітали близькі, рідні , сусіди митця і не байдужі до духовного життя мешканці Козятина. Валерій Васильович народився в родині залізничників Надії Іванівни та  Василя Антоновича  Герасимчуків в  Росії у м.  Перм. Маминого батька  Івана Карповича, червоноармійця коної армії було репросовано , а  матір з чотирма дітьми, як дружину ворога народу, зіслано в свій час  до Казахстану. Виживали , як могли.У 1947 р.мама з    трьохмісячним малям приїхала до Козятина, поближче до молодшого рідного брата Сергія Івановича Герасимчука, котрий  проживав в нашому місті  з родиною. З того часу Валерій більше ніколи не бачив свого батька. Замінив  його рідний дядько, в майбутньому відомий художник-карикатурист  сатиричного журналу  "Перець", двічі лауреат  міжнародної премії "Золоте перо".Хлопчик назавжди запам'ятав  смачний шмат пресованої , китайської туші , котрою поласував у дядька в домівці. Був впевнений, що це шоколад.У 15 років пішов на самостійні хліби, переїхавши до столиці України Києва, де вже проживав дядько художник- карикатурист. Вступив до училища прикладного мистецтва, а закінчив художньо-промисловий технікум .Відслужив в армії, повернувшись  пройшов трудовий шлях від працівника сцени до  художньо-технічного  редактора журналу "Соціалістична культура". У 35 років твори митця та прізвище були занесені до відомого альманаха "Український політичний плакат " . Виростив з дружиною двох синів Сергія та Радомира, допомагає виховувати 3 онуків. Доглядає у Козятині за хворою матусею і працює з любов'ю на дачних ділянках, вирощуючи смачні фрукти та овочі.
Представлення робіт директором музею Лілією Макаревич
Донька поета  Василя Страшного - Оксана
Музичний подарунок Світлани Чайки
Звучать вірші Василя Страшного ьіля його портрета у виконанні Тетяни Мар'янчик- ст. методиста РБК
Декілька років готувався Валерій Васильович до персональної виставки , виношував творчі задуми в голові. І ось понад 20 графічних, ексклюзивних, авторських робіт  виставлені  для відвіувачів музею.Вражають портрети  відомих  особистостей- улюбленців митця- поетеси Лесі Українки,  співачки Едіти П'єхи,   актора Леоніда Бикова , тощо. Надзвичайно вдало зобразив  портрет журналіста, бувшого  власного кореспондента  газети  "Вінниччина" , лауреата обласної премії ім. О. Гетьмана, автора чотирьох збірок творів Василя Страшного.  Митець після закінчення виставки подарує його і ще ряд творів Музею історії міста. Від імені міської влади вітала митця з відкриттям виставки начальник відділу культури та туризму Світлана Рибінська. Вона вручила подарунки , квіти та подяку від імені міського голови Олександра Гвелесіані. Був вручений також подарунок від   приватного  підприємеця Копійки Людмили Миколаївни. Запальний і ліричний музичні      номери присв'ятила автору викладач класу скрипки козятинської  музичної школи Світлана Чайка. Виставка триватиме впродовж місяця до 21 квітня.

Немає коментарів:

Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая

  Козятинчанин пішов служить у ЗСУ за контрактом з 2003 року після строкової служби у Прикордонних військах. Спочатку проходив службу ...