пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

 

6 вересня 2024 року минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Демянюка Сергія Олександровича 


Демянюк Сергій Олександрович

(02.02.1995 - 06.09.2023)

Солдат, навідник  1-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу   9 -ї механізованої роти 3-го механізованого батальйону в\ч А 4718.

Почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ "Комбатанський хрест" (посмертно).

Народився Сергій  2 лютого 1995 року в Козятині. Дитячі роки пройшли в селі Іванківці. Після закінчення Іванківецької школи вступив до Козятинського залізничного училища. Мав неабиякий хист до будівельної справи тому і працював на будівництвах, як в Україні так і за її межами. З-за кордону спішив додому здійснити свою заповітну мрію – придбати справжнє чоловіче авто – БМВ.

16 лютого 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України. Бойову підготовку проходив у Миколаєві та у Львові. Бойові дії Сергія розпочалися в Херсонській області і саме тоді вороги підірвали Каховську ГЕС. Саме там він зрозумів, що він захисник своєї держави і що перемога буде обов’язково за нами. В червні був переправлений під Бахмут.

З першої зарплати він таки купив автомобіль, який до сьогоднішнього дня знаходиться в частині де є надзвичайно корисним.  Не було такого дня, щоб він не зателефонував  мамі і не заспокоював її. Де б  не знаходився , за будь – якої можливості висилав подарунки, для улюбленої племінниці , а сестрі наказував піклуватися про маму.

6 вересні 2023 року солдат Демянюк Сергій загинув, в наслідок мінометного обстрілу біля села Андріївка, Бахмутського району, Донецької обл.

Завжди енергійний, життєрадісний, активний. Був надзвичайно майстровитим, саме тому в нього було багато друзів, які хотіли бачити його хрещеним батьком для своїх дітей. Впевнено йшов до мети, але нажаль.

Згідно з Указом Президента України від 17.11.2023 №755 за особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ "Комбатанський хрест" (посмертно) було передано матері нашого Героя Демянюка Сергія Олександровича пані Світлані.

Почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ "Комбатанський хрест" (посмертно) було передано матері нашого Героя Демянюка Сергія Олександровича пані Світлані.

Слава Герою! Вічна пам'ять!

Немає коментарів:

В КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування музейного фонду

В  КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування  музейного фонду новими надходженнями документів, світлин, предметів ...