неділя, 9 червня 2024 р.

 

9-го червня 2024 року минає дев'ята річниця пам'яті земляка, пожежника - Шевчука Євгена Леонідовича.

Загинув під час виконання свого службового обов'язку.



Шевчук Євген Леонідович

(27.11.1994 - 09.06.2015)

Пожежний Козятинського загону відомчої воєнізованої охорони 
Південно- Західної залізниці. 

        Посмертно нагороджено орденом "За мужність III cт."
          

        Дитинство і шкільні роки провів у місті залізничників Козятині. Закінчив в  2009 році  9 класів і вступив на навчання  до Козятинського вищого технічного училища ім. І. Н. Бойка. В  місцевому учбовому закладі оволодів спеціальністю електромонтер пристроїв сигналізації та централізації блокування, отримавши диплом про освіту 22 травня 2012 року.  Свою трудову діяльність  юнак розпочав 23 вересня 2013 року пожежним в пожежному потязі №7 ст. Козятин, Козятинського загону відомчої воєнізованої охорони Південно - Західної залізниці.

          Героїчно загинув 9 червня 2015 року під час виконання службових обов’язків  при гасінні пожежі на нафтобазі с. Крячки Васильківського району, Київської області в наслідок вибуху резервуару з нафтопродуктами. Гасив вогнище разом зі своїм батьком , теж пожежним Леонідом Івановичем, котрий отримав опіки і  тривалий час від них лікувався . Посмертно нагороджений орденом «За мужність » III ступеня. Колеги пожежного Євгенія Шевчука встановили на будівлі Козятинського загону воєнізованої охорони меморіальну дошку на честь героя- товариша. Він загинув у боротьбі з вогняною стихією. Ще довго згадуватимуть люди з  жахом і сумом про страшну трагедію під м. Васильковом. Під час цього лиха сталося найтрагічніше- загинув молодий чоловік, виконуючи свій  службовий обов’язок, котрого так і не дочекалися з роботи батьки і  наречена.

          Відповідно до рішення Козятинської міської ради нагороджений Почесною відзнакою - нагрудним знаком "За героїзм та патріотизм"  (посмертно).

Відповідно до рішення 27 сесії Козятинської міської ради 7 скликання, за проявлену мужність, героїзм під час ліквідації пожежі, виконуючи службові обов’язки на території нафтобази ТОВ «Побутрембудматеріали» с. Крячки у Васильківському районі Київської області, присвоєно звання “Почесний громадянин міста Козятин” (посмертно).

В грудні місяці 2015 р. було відкрито меморіальну дошку   загиблому під час гасіння пожежі  випускнику Євгену Шевчуку на приміщенні  Козятинського вищого  міжрегіонального професійного училища залізничного транспорту.

Слава Герою! Вічна пам'ять!

Немає коментарів:

  15 жовтня 2024 року минула 2-га річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Завідіна Олександра Володимировича      Завідін Олександр Во...