середа, 14 лютого 2024 р.

 «Любов є , була і буде..»






Під такою назвою відкрито виставку стародавніх листівок початку 20 століття в КЗ «Музей історії міста Козятин» з нагоди Дня закоханих. Працівники закладу представили 19 поштових карток та карточок, карток- кореспонденцій, відкритих листівок та листів на одну тему - тему кохання. Тут чорно-біла фотолистівка, де зображені світові зірки 1930-х років американська актриса Мері Пінфорд та актор –красень Дуглас Фербенкс з Чарлі Чапліном. У них була творча компанія з постановки відеороликів . Між Мері та Дугласом зав’язався спочатку любовний роман , а надалі і шлюб, у чоловіка далеко не перший. З часом вони розлучилися , але Марі до останнього дня життя Дугласа любила. Справжнє кохання ніколи не вмирає.



Усі листівки – це красиві світлини у кольорі та чорно- білі з закоханими і їх неповторними історіями . 72 листівки , 10 з яких представлені на виставці , подарувала нещодавно до фондів музею учитель зарубіжної літератури КЗ «Опорний ліцей Козятинської міської ради Вінницьк

кої області» Наталія Юріївна Ковальова. Цього дня дарувальниця писемних джерел давнини іменинниця. ЇЇ запросили до музею і привітали зі святами- з Днем народження і Днем закоханих . Від імені міської спільноти подарунки вручила і подяку завідувачка культурою міста Світлана Рибінська.


                                                   



                     Учениця Козятинської дитячої музичної школи  Діана Маковецька та педагог , заступник директора Яна  Андрійчук.



     Начальниця відділу культури Козятинської міської ради Світлана Рибінська вітає іменинницю.

                                               

Підтримали і привітали свою любу учительку школярі ліцею, родина матуся Тетяна Павлівна, донька Олена, внуки й інша рідня.

Присутні почули історію життя бабусі, яка зберегла прадавні листівки, Наталії- Анастасії Костянтинівни Ласкіної (1907-2006). Вона була довгожителькою і пішла в позаземні світи у 99 років. Бог подарував щасливе подружнє життя, четверо дітей.

Сьогодні листівки , які зберегла бабуся від рідні з різних куточків Європи - Італії, Румунії, Німеччини, Польщі передані до фондів КЗ «Музей історії міста Козятин».


                                Іменинниця  Наталія Юріївна Ковальова з донькою Оленою.

У захваті присутні були від пісень , професійно виконаних на святі ученицею Козятинської дитячої музичної школи Діаною Маковецькою і учителькою вокалу, заступником директора Яною Андійчук. На прикінці зустрічі усі ласували шоколадними сердечками. Чекаємо на відвідувачів.




















Немає коментарів:

В КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування музейного фонду

В  КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування  музейного фонду новими надходженнями документів, світлин, предметів ...