середа, 10 липня 2024 р.

Відкриття виставки живопису і графіки Анжели Коренкової на 20 -ти ліття музею.

 

 В КЗ «Музей історії міста Козятин»  відкрито виставку живопису та графіки  з нагоди 150-річчя міста Козятин.


Авторка робіт  професійна художниця із м.  Генічеська , а сьогодні мешканка нашого міста Анжела Коренкова. Нещодавно її і художницю Тетяну Куліш прийняли до  Національної спілки художників України, з чим майстрів пензля привітали присутні  в КЗ «Музей історії міста Козятин» гості.


Це перша у   художниці в нашому місті   персональна виставка під назвою «Це моя земля, це моя журба, це моя любов». Присвятила її  майстриня  пензля   ювілею   міста залізничників, який став для неї другою домівкою.



Всього в стінах музею прибулі на відкриття колеги, друзі, знайомі ,  гості  Козятина і його керівництво на чолі з міським головою Тетяною Єрмолаєвою та начальником культури Світланою Рибінською, побачили 35  живописних робіт , виконаних на полотні, папері в різноманітних техніках.  Тут голуби на ліхтарях  у  місті Кривий Ріг.  Чимало цікавих й не звичайних куточків , але   таких знайомих  для художниці  в місті Козятин . Це вулиця з  чарівною назвою - Щаслива, де у весняній обльодянілій калюжі відображується прозора блакить неба, що віщує  переміни на краще, яким радіють навіть тутешні  птахи. Неймовірний   портрет  зажуреної ріднесенької матусі , й інший, більш оптимістичний ,   з надією на завтрашнє щасливе  майбуття.  В усіх картинах реалії сьогодення нашого буденного життя,  трагічного й сумного ,такого як воно є,  без прикрас. Художниця пише  на своїх полотнах  сучасну історію України







.







 Першою  щиро привітала найближча подруга, художниця натхненниця, організаторка  цікавих всеукраїнських пленерів художників України в Козятині- Тетяна Куліш. Вона поділилася історією знайомства й творчим сьогоденням мисткинь та планами на майбутнє. Долучилися до вітань художниця Наталія  Юхимець та Володимир Сапальов,персональні виставки яких вже проходили в МБК.






Справила яскраве  враження на художника Віктора Кльоца  картина з чорним вороном на паркані, що вартує господарський сарай,   ледь  помітний  в    місячному сяйві . А   домашнє віконечко під час війни заклеєне навхрест білою малярською стрічкою, щоб вціліло від  вибухової хвилі, як відгомін   життя  в рідному місті  Генічеськ. Безліч  квітів під парканами домівок мешканців міста та села Козятин, дахи будівель з вікна на  роботі художниці - Козятинської дитячої музичної школи.  Там вона знайшла улюблену справу, якій навчалася  спочатку в художній студії, а потім в Південноукраїнському  педагогічному університеті   імені  К. Д. Ушинського  міста Одеси.  Й  сьогодні  передає талант і досвід , навчаючи   козятинських дітей художньому  мистецтву .  






Народилася мисткиня пензля у смт. Асканія Нова на Херсонщині 26 липня 1972 року. В свій час  працювала з 1998 по 2018 рік  у  Палаці  дітей та юнацтва , очолювала  художню студію «Чарівний пензлик» й досягла високих результатів в своїх творчій діяльності, отримавши для   колективу звання «зразковий». У 2007 році  відзначена, як зразкова педагогиня ,  нагородою «Відмінник освіти України».

Надзвичайно  талановита, мила, привітна, чуттєва, скромна- такою її  побачили і знають  всі, хто завітав на виставку  10 липня .








Серед них була землячка Галина   Кібалко з чоловіком Миколою, які приїхали, щоб побачитися з художницею із с. Непедівка ,  сусідньої Глуховецької територіальної громади. Галина розповіла про майстриню  те, що художниця не вважала  за необхідне розповідати, про  високу повагу  та відповідальність її, як людини на батьківщині, скільки  в рідному місті   її чарівними  руками  розписано  та художньо оздоблено установ та об’єктів . Подруга Людмила , що перебуває в наших місцях із міста Ізюм  на Харківщині , завітала на виставку з яскравим букетом і чуттєво привітала з приємною мирною  подією художницю.







 





Освідчились  в любові  та висловлювали повагу до Анжели Коренкової, як фахівця і людини  її колеги з музичної школи  педагоги з вокалу  Тетяна Костюк та Яна  Андрійчук , за  сумісництвом   завуч школи.. Вони  з задоволенням подарували колезі і всім присутнім  виконану  на високому професінйому рівні пісню.

 


Подруга Тамара Кучер- музикант  і педагог за освітою пишається знайомством з Анжелою  Коренковою , яку  називає своєю сестрою.




Дітей із будинку культури с. Козятин майстриня навчала розписувати писанки,тому вони теж   прийшли  привітати художницю  з відкриттям виставки разом з директором Наталією Горецькою.









Міський голова Тетяна Єрмолаєва вражена побаченим ,  висловила  слова вдячності мисткині й вручила від громади подарунки.




Також було вручено подяку науковому співробітнику КЗ «Музей історії міста Козятин » Людмилі Цуркан з нагоди 20-ліття відкриття козятинського музею  й іншим працівникам, які в цей день знаходилися на основному місці роботи, а не на нашому святі. . Отримали подяку від міського голови подружжя Сергія та Людмили Приходьків за активне формування музейної колекції.




На заключення начальник культури Світлана Рибінська подякувала за можливість  бачити  в ці святкові  і трагічні дні водночас  мешканцям міста  в двох виставкомах   живописні  картини  двох  неординарних й талановитих ,  членів Національної спілки художників України  Тетяни Куліш  в МБК , Анжели Коренкової в музеї.

 Безліч квітів, приємний настрій, естетичну насолоду  й бурхливі емоції  отримали всі, хто сьогодні завітав до музею. Ласкаво просимо.

 



.


 













Директор КЗ «Музей історії міста Козятин » Лілія Макаревич 

Немає коментарів:

В КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування музейного фонду

В  КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування  музейного фонду новими надходженнями документів, світлин, предметів ...