понеділок, 15 липня 2024 р.

 


14 липня 2024 року минула 8-ма річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Леонтюка Леоніда Вікторовича

Леонтюк Леонід Вікторович  

(11.08.1971 – 14.07. 2016)

    Молодший сержант. Навідник-оператор 93-ої окремої механізованої бригади.

Підірвався 13 липня 2016 року на розтяжці поблизу с. Кримське Новоайдарського району Луганської області. У важкому стані був доставлений до Харківського госпіталю.

НАГОРОДЖЕНИЙ: Орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно). Почесною відзнакою Козятинської міської ради «За героїзм та патріотизм» (посмертно). Почесною відзнакою Козятинської районної державної адміністрації «За заслуги перед Козятинщиною» (посмертно).


    Народився в  с. Махнівка  ( раніше Комсомольське)  в багатодітній сім'ї на Козятинщині. У  сім років залишився без батька, котрий рано помер. У 1988 році закінчив середню школу і вступив до  Вінницького радіотехнічного училища. Служив в армії у Литві в м. Каунас. Демобілізувався молодшим сержантом. Працював у місцевому  СТОВ "Мрія" , в опалювальний сезон оператором котельні місцевої лікарні. 13 серпня 2014 року пішов добровольцем у військо  для участі в антитерористичній операції на Сході України. 
          Учасник бойових дій під м. Донецьком ( с. Піски,  Водяне, Опитне - район аеропорту).  Під час  проведення антитерористичної операції отримав важке поранення у ногу і був контужений.  Після лікування і реабілітації повернувся у лави побратимів. Через рік служби у вересні 2015 року був демобілізований. З 15 березня 2016 р.  повернувся на службу за контрактом  на Схід України в частину В 2830 смт. Черкаське , що дислокувалася у м. Сєвєродонецьку , відстоювати цілісність  та незалежність кордонів України. 13 липня, під час виконання бойового завдання, підірвався на «розтяжці»  поблизу села Кримське  Новоайдарівського району в Луганській області. Помер від отриманих і несумісних з життям поранень  у військовому шпиталі м. Харків.
          Поховали  героя 17 липня у рідному селі. У скорботі залишилися  в с. Махнівка дружина Лариса Іванівна, син Роман  та донька Альона.

Рішенням Козятинської міської ради від 25 березня 2016 року нагороджений Почесною відзнакою - нагрудним знаком "За героїзм та патріотизм"  та нагороджено  нагрудним знаком Козятинської районної ради "За заслуги перед Козятинщиною" ( посмертно).

          Урочисте відкриття меморіальної дошки  на  фасаді Махнівецької школи батькові, загиблому в АТО на Сході України  доручено було  сину Роману і доньці  Олені .

          14 липня 2017 року  в річницю   пам'яті по загиблому земляку в рідному селі Махнівці   за присутності рідних , близьких, односельчан  та керівництва району, дружини народного депутату Любові  Юрчишиної, гостей з міста Козятина  було урочисто  відкрито меморіальну дошку на школі, де навчався загиблий  герой - патріот та відкрито пам'ятник на кладовищі.
                                     
Слава Герою! Вічна пам'ять!

Немає коментарів:

В КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування музейного фонду

В  КЗ "Музей історії міста Козятин" продовжується формування  музейного фонду новими надходженнями документів, світлин, предметів ...