четвер, 11 квітня 2024 р.

 Запрошуємо мешканців та гостей міста Козятин познайомитися з творчістю козятинських професійних художників та автодидактів - земляків.


Серед них подаровані в різні періоди живописне полотно й дві акварелі Миколи Рибака (03.11.1935-08.06.2011), дві роботи пастелллю, 3-я олійними фарбами Світлани Ігнатенко .
Також 15 –а на рахунку передана до фондів музею «Весняна Мавка » на картоні гуашшю та аквареллю подарунок членкині Спілки дизайнерів України, добре знаної й талановитої в Україні мисткині та землячки Тетяни Куліш.




Вражає відвідувачів український пейзаж з давнини бердичівського художника старшого Олександра Войтка, де в місячному сяйві над рікою з квітучим бузком полонить серця селянська хатина під стріхою наших пращурів .
Серед представлених дарів дві роботи на той час викладача художнього класу Козятинської дитячої музичної школи Наталії Степанюк , одна з яких написана художницею під час реалізації міського творчого культурно - мистецького проєкту «Я люблю Козятин», де зображено наш музей в старовинному приміщенні земської пошти , яке має понад 100-літню історію, а музею цьогоріч виповниться 20 років з часу урочистого його відкриття відвідувачам.

Друга робота- це чудовий котик-модник у капелюсі – циліндрі, поля якого прикрашені біленькою мишкою . Милу домашню тваринку не залишила одинаком на виставці, доповнивши компанію двома весняними котиками, Ірина Ларіонова.
Чудові "Іриси" написані гуашшю потрапили до фондів музею від Оксани Довмат ще коли вона була школяркою у 2005 році.
Також серед дарів дві творчі авторські роботи весняної тематики художника- дизайнера, нажаль, якого вже понад рік немає з нами, Валерія Герасимчука (19.04.1947-12.03.2023).
Приходьте, надихайтеся не лише природою навколо , а і мистецтвом, яке теж полонить наші душі красою і неповторністю.
Щиро вдячні дарувальникам за скарби.

Немає коментарів:

Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая

  Козятинчанин пішов служить у ЗСУ за контрактом з 2003 року після строкової служби у Прикордонних військах. Спочатку проходив службу ...