середу, 6 березня 2024 р.



Сьогодні, 6 березня 2024 року, 
минає 2-га річниця з Дня загибелі нашого захисника - Чернюка Віктора Миколайовича. Земляк  загинув внаслідок ворожого авіаційного удару 6 березня 2022 року  близько 13:15 на території аеропорту «Вінниця» під час несення варти на бойовому посту.




                                                  

Чернюк Віктор Миколайович

(10.09. 1986 - 06.03.2022)

Гірський стрілець

Народився в м. Козятині у 1986 році в сім’ї залізничників. Навчався в школі №5. Після школи вступив до Козятинського залізничного училища за спеціальністю слюсар з ремонту рухомого складу. Тепло про Віктора згадує директор залізничного училища Андрій Стецюк. Він помітив у хлопця здібності до навчання і пропонував йому продовжити навчання в технікумі. Віктор скористався порадою заслуженого працівника освіти дещо пізніше. Спочатку він вирішив працювати за спеціальністю у локомотивному депо, відслужити в армії, а вже потім пішов навчатися в технікумі.

Пізніше хлопець зустрів свою Тетяну. Віктор дуже любив дітей і сина коханої жінки прийняв, як рідного. У 2013 році пара одружилася, в наступному, 2014, у них народилася донька Вікторія. 

На військовій службі  набув спеціальность гірського стрільця. Це рід військ, до якого належать загальновійськові, артилерійські, інженерні та інші частини і з’єднання, які навчені для бойових дій у гірській місцевості.Два рази проходив військову підготовку ще до 24 лютого. Йому зателефонували з військкомату, і він поїхав у військову частину, а вже звідти його направили у аеропорт, де й стався ракетний обстріл.   

Російські агресори розбили Вінницький аеропорт 6 березня. Було багато поранених, родина Чернюків сподівалася, що Віктор у лікарні. Але коли з-під завалів летовища стали діставати тіла захисників України, серед десяти загиблих був і наш земляк Віктор Чернюк. 

У Віктора є ще один син, він також на війні. Козятин попрощався з Героєм 9 березня 2022 р.. Без батька залишилися двоє дітей.  

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України і вірність військовій присязі 10 серпня 2022 р. родині загиблого військового Віктора Чернюка передали державну нагороду «Захиснику Вітчизни» (посмертно). 



Слава Герою! Вічна пам'ять!


1 коментар:

lili сказав...

Світла пам'ять полеглому Земляку- Герою..

27-го ківтня минає річниця пам'яті захисника Козятинщини - Тимощука В.В.

  Сьогодні, 27-го квітня 2024 року минає річниця пам'яті захисника Козятинщини -                 Тимощука Віктора Васильовича           ...