четвер, 21 грудня 2017 р.

Надія Велічко з Козятина привітала земляків з різдвяними та новорічними святами


Надія Велічко рукодільниця - ювілярка.


Рукодільниця Надія Велічко з Козятина привітала земляків з різдвяними та новорічними святами  в музеї історії міста  виставкою в’язаних гачком поробок  під назвою « Мереживно- казкове диво».   19 грудня  в чарівний день Святого Миколая Чудотворця відзначила майстриня   у тісному  родинному колі разом з найближчими друзями    свій  перший золотий Ювілей.
 Саме до цієї дати і початку новорічних свят було  приурочено  виставку .



       Уродженка Козятина, що зростала в родині машиніста Василя Альбіновича та  Надії Іванівни Мрочеків разом з  двома братами та сестрою, з дитинства  , як і мама , займалася рукоділлям. Не дивно, що після закінчення школи №1,  дівчина вступила до Вінницького проофесійно- технічного училища, щоб оволодіти спеціальністю швачка- розкрійник жіночого одягу. З часом зустріла свого   єдиного коханого  чоловіка Дмитра, одружилися. Подружня пара  подарувала світові двох – легенів синочків Дмитра та Олександра. Дмитро молодший теж  створив сім’ю і привів в родину  донечку для мами , а собі кохану дружину Іринку.  Чимало випало випробувань на долю Надії, довелось доглядати хворих тата та маму,  та й провести їх в останню  при житті дорогу.  
       Сьогодні Надія господарює, займається безліччю  хатніх справ,  і ніколи не сидить, склавши руки, без діла. Маючи  підтримку чоловіка, міцну, дружню  родину, у вільні  від домашньої роботи вечори, створила з  вовняних та полотняних  ниток , клаптиків тканини понад 80 дивовижних виробів у вигляді парочок різноманітних  тваринок, ляльок- мотанок, динозавриків, сніговичків, снігурок, дідів морозів, дивовижної шкатулки у вигляді будиночка зі зйомним дахом і дверима, до котрого поспішають у парі   казкові  равлики . 


Науковий співробітник музею Наталія Баштова представляє рукодільницю
відвідувачам виставки.



 Під час відкриття виставки Світлана Рибінська- начальник культури міста, Лілія Крилова - подруга рукодільниці,
працівники музею - Едуард Дембіцький та Віктор Денисенко. 




Нас вітають  виплетені гачком  хлопець та дівчина в національному українському  одязі, ляльки – обереги із  вшитим  ладаном, що захищає духовний світ людини, котра його матиме.
Доповнює галерею поробок  нитяна, мереживна  ялинка,  прикрашена золотавими   на європейський манер бантиками та янголятами . Здивували школярок дівчат відвідувачів музею чудернацькі, майстерно виконані  дитячі сумочки у вигляді курочок , плетені серветки, що так естетично , а деякі   яскраво та гармонійно доповнили, у вигляді сніжинок ,представлені витвори  .


Чоловік  авторки робіт Дмитро Велічко ( по центру), вокальне тріо педагогів
Козятинської дитячої музичної школи у складі Тетяни Костюк, Яни Вовк, Катерини  Ковтонюк.




Вітання подруги та ініціаторки виставки Лілії Крилової.

       21 грудня  в музей завітали друзі, знайомі, близькі родині люди. Представила майстриню , її творчість гостям науковий співробітник музею, ведуча Наталія Баштова. Серед тих , хто прийшов на виставку - подруга , помічник народного депутата України Петра Юрчишина – Лілія Крилова. Вона розповіла про безліч талантів господині, про інші її захоплення і побажала  авторці робіт та усім присутнім миру, добра, злагоди,  любові, процвітання,  здоров’я і миру.


 Голова квартального комітету  Світлана Коломієць теж давно знайома з Надією і дивується її   безмежним талантам та вмінню його використовувати в побуті.




Вчитель української мови та літератури у Надії - Лариса  Пресняк.

  Розділити урочисту мить з дружиною прийшов чоловік Дмитро, долучилися до них козятинці, котрі відгукнулися на наше запрошення та  взяли участь у відкритті виставки.



Від імені міської ради  багато  емоційних, теплих, щирих слів  висловила ювілярці   та  привітала з презентацією незвичайної творчості начальник відділу культури Світлана Рибінська, вручила подарунок  і подяку від міського голови Олександра Пузира. 


Вітання начальника культури міста Світлани Рибінської.



         Вражена  побаченим в музеї  учитель української мови Надії -Лариса Пресняк, котра радо приєдналася до вітань і розповіла про Надійку - школярку.


Бібліотекар Козятинської центральної  районної бібліотеки для дітей Лариса Дорошенко запросила майстриню долучилися зі своїми  іграшками до масових заходів, які  вони часто організовують для дітей.

Майстриня 5 розряду з вишивки, художниця Леся Панасюк  назвала Надію надзвичайно талановитою людиною і порадила розвивати свої здібності , не зупинятися.  Валентина Наумова- мама художниці Оксани Сушко , котра  в свій час виставляла свою творчість в музеї, передала від неї  поздоровлення у вигляді  рукотворної листівочки.



Долучився красномовно до вітань член Національних спілок  письменників та журналістів України Петро Зарицький, продекламувавши рукодільниці    віршовані строфи   та  назвав   творчість ювілярки поезією душі.


Майстер- клас по виготовленню янголятка- оберега душі.




Вітання директора музею Лілії Макаревич.




 На завершення ювілярка провела майстер- клас по виготовленню оберега- янгола. ЇЇ та   усіх присутніх  привітали з наступаючими святами викладачі Козятинської дитячої музичної школи Яна Вовк, Катерина Ковтонюк, Тетяна Костюк, подарувавши зворушливий спів  під час  виконання українських народних пісень «Щедрик» та «Сивая зозуленька», записаних, збережених і покладених на музику для нашого покоління та й для усього світу  видатним подільським композитором Миколою Леонтовичем, котрому 1 грудня виповнилося б 140 р. 

Доповнили інтер'єр музейної виставки ялинки з давніми іграшками із нашого дитинства.







 Cкоротченко Белла Михайлівна з рарітеними іграшками  в музеї

Художниця Леся Панасюк продемонструвала  авторські картини на подарунки.

 Замовлений через інтернет самовар  та інші іграшки прийшли  "Новою поштою"
 в цілості і вчасно.Дякую Катерині зі Львовської області.
                                                     



Директор музею історії міста Лілія Макаревич

Немає коментарів:

Сьогодні, 26 кувітня 2024 року, відбулося відкриття меморіальної дошки нашому юному Герою Шеремету Мар’яну Сергійовичу.

  Сьогодні, 26 кувітня 2024 року,  відбулося відкриття меморіальної дошки нашому юному Герою Шеремету Мар’яну Сергійовичу.   Шеремет Мар&#...