четвер, 20 квітня 2017 р.

Художник Валерій Герасимчук відзначив у музеї історії міста свій ювілей.


Художник Валерій Герасимчук відзначив у музеї історії  міста свій ювілей.  




  Автор виставки, ювіляр з родиною сином Радомиром, невісткою Мариною та  внуками Олексієм і Леонідом. Ведуча заходу науковий співробітник музею Ольга Ткачук.

  З подарунками ,  відзнаками від імені міської ради завітали секретар Костянтин Марченко, начальник відділу культури та туризму Світлана Рибінська.



 Директор міського територіального центру Ольга Дацюк вітає ювіляра. 


Керівник Університету 3-го віку міського територіального центру Наталка Баштова висловлює побажання ювіляру.


Гості  Тетяна Яковлєва, сусідка Валентина Данилівна, начальник культури міста Світлана Рибінська, секретар міської ради Костянтин Марченко.


Вітання художниці Світлани Ігнатенко.

 Вітає вокалістка з Центру дитячої та юнацької творчості Тетяна Фабіцька та Людмила Дзюбенко.

          19 квітня  виповнилося  70 років від дня народження художника- оформлювача з Козятина Валерія Герасимчука. Уродженець Уралу зростав в  родині залізничників. У  тримісячному   віці його матуся Надія Іванівна привезла синочка до Козятина, де пройшли дитячі та юнацькі роки, начальну освіту отримував у СШ №5.  Після закінчення у 1963 році школи №2 вступив до Київського художньо-промислового технікуму, де оволодів спеціальністю художнього конструювання. Потім  був  в армії  , виконуючи військово-патріотичний обов’язок, служив артилеристом. Згодом , як і більшість молодих людей, одружився. Проживав у Києві.  

                 Працював у сфері культури, в газетах та  художньо-технічним редактором у  часописі «Соцкультура».  Особисто знайомий був з нашим земляком   кордишанином Федором Маківчуком, котрий   за радянських часів був беззмінним редактором сатирично-гумористичного ілюстрованого журналу «Перець».  У цьому ж журналі працював  художником – карикатуристом дядько Сергій Герасимчук, в минулому козятинчанин, завдяки котрому Валерій обрав вище згаданий фах . Племінник бував   частим гостем у видавничо - редакційній колегії  одного з  найпопулярніших українських журналів, а пізніше навіть став позаштатним співробітником .   У 35 років серія робіт , як наймолодшого художника , ввійшла  в альманах «Український політичний плакат» .

                 З 1992  року проживає поруч з мамою Надією Іванівною у місті свого дитинства Козятині. Займався ремонтними роботами і творчістю. Своїми руками створив капличку в залізничній лікарні, подарував чимало робіт установам міста -  міському територіальному центру, музею понад 10  тематичних творів,  рукотворний образ Святого Пророка Іллі  на престольне свято до церкви Київського патріархату в місті залізничників.  Бере регулярно участь у обласних та міських виставках. Як художник- графік виставлявся в свій час у Польщі, Аргентині, Уругваї, Ізраїлі, Канаді.
                Особливу прихильність має до деревини. Любить  вишукувати всілякі чудернацькі гілочки, насіння, а потім втілювати   свої  фантазії.  У справу йде усе – навіть звичайні ящики. Це вже третя виставка персональна в стінах музею. На цей раз художник представив  20 нових творчих поробок  декоративно – прикладного мистецтва. Серед них є патріотичної тематики, де у вигляді заквітчаних красунь та   у колі  легенів козацького роду,  представлено любу серцю Україну. Наймиліші теми робіт  – дім, родина, сім’я, природа, сонце, просто людина.  Не стоїть автор  осторонь  подій з   минувшини країни  та  й  трагічного сьогодення.                                                                      
            

     Вітання представників Центру дитячої та юнацької творчості спеціаліста Людмили Дзюбенко і вокалістки Тетяни Фабіцької.

Вітання помічника народного депутата Петра Юрчишина - Лілії Крилової.

  Три роки тому  запропонував свою допомогу, як волонтер - керівник гуртка декоративно – прикладного мистецтва  , голові правління громадської  організації батьків  дітей інвалідів «ДОМ»  Тетяні Яковлєвій, дізнавшись від знайомих про  їх  благочинну, активну  діяльність.

 Тетяна Яковлєва- голова правління громадської організації   батьків дітей інвалідів, голова міського терцентру Ольга Дацюк 




            Саме з їхньою допомогою і батьків дітей  готувався  майстер по дереву і живописець   до ювілейної дати .  Він  вкладає в дітей свою душу,  знання, навики , а вони   у відповідь допомагають,  дарують повагу і любов.  На даний час  автор представленого  творчого надбання є батьком двох синів Радомира,  Сергія та дідусем 5 онуків Андрія, Олексія, Леоніда, Назара та Давида, від яких в захопленні   ,  тому  що  не кожному так  пощастило. Опікується 93-річною матусею, котра  46 років  відпрацювала у відділенні перевезень  на залізниці.   Частина великої родини – Радомир з  дружиною Мариною , онуки Олексій та Леонід  приїхали в Козятин в цей день на відкриття виставки авторських робіт  в музеї історії міста під назвою «Богом дана мені…»  , щоб підтримати і поздоровити дідуся та батька  з ювілеєм .
             На Ювілей завітало чимало знайомих , близьких людей. Поздоровили знаного в місті художника від імені міської ради її секретар Костянтин Марченко, начальник культури та туризму Світлана Рибінська, 

депутат міської ради, директор міського територіального центру Ольга Дацюк, керівник університету 3-го віку при тому ж  центрі Наталка Баштова, представники Центру дитячої та юнацької творчості Людмила Дзюбенко з  Тетяною Фабіцькою, художниця Світлана Ігнатенко, помічник народного депутата Петра Юрчишина - Лілія Крилова, заступник головного редактора щотижневика "Вісник Козятинщини", журналіст, поет, публіцист Петро Зарицький,








директор музею Лілія Макаревич, сусідка  Валентина Данилівна,  голова правління громадської організації батьків дітей - інвалідів "ДОМ" Тетяна Яковлєва з батьками, зокрема, Тетяна Марусіч, Ірина Шмагель. Подружжя Івана та Ольги Дударів  випекли для ювіляра солодощі. Українським романсом привітала художника лауреат та переможниця чисельних пісенних міжнародних, всеукраїнських конкурсів, фестивалів Олена Пантєлєєва. Завітайте на виставку, познайомтесь зі світом митця - ювіляра. Роботи, що припадуть до душі , можна придбати.








Директор музею історії міста Козятина       Лілія Макаревич

Немає коментарів:

Друга річниця пам'яті захисника Козятинщини - Шевчука О. М.

  Сьогодні, 16 квітня 2024 року минає друга річниця пам'яті захисника Козятинщини- Шевчука Олександра Миколайовича Шевчук Олександр Мико...