суботу, 23 листопада 2013 р.

У МБК звітував Козятин

Журі під час перегляду виставки музею з начальником відділу культури міста Світланою Рибінською.
22 листопада в залі  Козятинського міського Будинку культури (в минулолму кінотеатр "Мир") відбувся звітний концерт  творчих колективів та   аматорів   мистецтва нашого міста. Музей теж взяв участь у заході, що проходив в рамках 200-річчя  дня народження Великого Кобзаря Т. Г. Шевченка, представивши свою тематичну виставку і познайомив присутніх та членів журі з подарунковим виданням "Кобзаря" від голови редакційної колегії Миколи Негруба, що в минулому році балатувся, як кандилат в депутати  до Верховної Ради від нашого міста.  Під час зустрічі з виборцями в стінах музею була вручена ця чудова ілюстрована найкращими малярськими та графічними малюнками  книга.  Сьогодні це один із найцінніших скарбів музею історії Козятина, виготовлена за старовинною технологією тиснення на італійській шкірі палітурка з використанням авторського шрифта " Нарис", розробленого Олегом та Ярослаавом Куць з ініціативи ієромонаха Романа Кандрача з  монастиря Святого Теодора Студійського у с. Колодіївка. Також музей організував виставку живописних полотен  аматорів образотворчого мистецтва Козятина і району, де були представлені портрети  ксьонза Юзефа Мошковича, побудувавшого козятинський  сучасний костьол та Почесного громадянина Козятина   отця Олександра Бойко у виконанні Віктора Кльоца, свій живопис представив Володимир Томашевський із с. Глухівець, працівниця вокзалу станції Козятин Олеся Панасюк, дизайнерські пано  модельєр дизайнер одягу Ольга Слободянюк, вихованці художніх класів дитячої музичної школи викладачів Інги Загайкевич та  Наталії Степанюк. Свою цікаву у виконанні творчість представив і Валерій Герасимчук з Козятина. Усі вони були відзначені за участь у дійстві  поважними членами журі із Вінниці заступником директора обласного будинку творчості Оленою Назарець та провідним спеціалістом з вокально-хорових  мистецтв   Ніною Джус.
Заключна частина дійства з членами журі на сцені.

Володимир Томашевський зі своїми полотнами.

Леся Панасюк представила свої витинанки і живопис.

Музейна експозиція. у представленні директора Лілії Макаревич.

Відвідувачі Євгенія Лукасєвич та Людмила Машевська біля виставки музею.

Портрети отця Олександра Бойко- Почесного громадянина Козятина і ксьонза Юзефа Мошковича-ініціатора будавництва сучасного костьолу  в місті.

Роботи класу Інги Загайкевич.

Валерій Герасимчук та Леся Панасюк біля його  творчого доробку.

Леся Панасюк та Ольга Слободянюк на фоні своїх дизайнерських пано.


Відвідувачка Тетяна Вороніна.

Інга Загайкевич.

Шанувальники творчості митців Козятинщини,ліворуч Лариса Дашкевич..

Валерій Герасимчук вручає дар  директору музею Лілії Макаревич- портрет Т. Шевченка

Немає коментарів:

З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць.

  В КЗ «Музей історії міста Козятин» відкрито   тимчасову виставку   «Визначні місця Козятинщини». На ній представлено   світлини, живопис...