четвер, 12 вересня 2013 р.

“Осіння рапсодія”.







Під такою назвою пройшла презентація виставки з 12 картин школярки Катерини Клітної в нашому музеї.

9 вересня всесвіт відзначив  Міжнародний День краси. Саме цій  даті ,  початку нового навчального року та золотій осені приурочила виставку  картин 15 –ти річна учениця  СЗШ №2.

Підтримати свою однокласницю та розділити з нею святкову мить завітали в музей однокласники на чолі з класним керівником Галиною Олександрівною Мельничук, котра  привітала від імені учнів та школи з такою важливою подією в житті дівчину і побажала подальших успіхів у творчості та навчанні.  Маленьке фойє музею було вщент переповнено учнями та вчителями з рідної школи юної художниці. Діти з задоволенням взяли участь  в урочистому відкритті виставки та висловили свої побажання у книзі відгуків. Було надано можливість висловитися з приводу відкриття  виставки  представникам Центру дитячої та юнацької творчості Людмилі Василівні Дзюбенко  та Тетяні  Вікторівні Фабіцькій. Саме в цьому закладі у гуртку “Барви” під чуйним керівництвом Анжели Петрівни Іванцової в 2006 та 2007 роках  дівчина навчалася азам прикладного мистецтва, а пізніше 6 років навчалася в художньому класі  музичної школи в класі Інги Іванівни Загайкевич. Минулого року дівчина отримала свідоцтво про закінчення даного мистецького закладу. Впродовж усього літа Катерина відпочивала від шкільних занять і писала  представлені на виставку роботи. Матуся Людмила Петрівна доклала чимало зусиль, щоб дівчина зуміла розвивати свої здібності до образотворчого мистецтва. 





























Вона також розповіла, що в їхній великій родині гарно малював дядько Петро Васильович Карпчук, котрий тривалий час  був директором  нашого кінотеатру та по сумісництву художником- оформлювачем і писав чудові,  яскраві афіші до кінофільмів.

Від імені міського  управління освіти Катерину привітала  його спеціаліст Леся Андріївна Маківчук, побажала наснаги і творити на радість  всім нам такі світлі , просякнуті сонячним сяйвом роботи. Музеєм  були вручені від імені міської ради подарунки та квіти.  Для  юної аматорки  живопису та для всіх гостей прозвучав надзвичайно чутливий твір англійського композитора Рольфа  Ловленда “ Пісня про таємничий сад” у  виконанні вихованців класу скрипки дитячої музичної школи Діани Стангеліні та  Владислава Тетарчука викладача Світлани Миколаївни Чайки. Залишила свої побажанні у книзі відгуків  відома і популярна в Москві та Європі художниця, актриса, режисер  Тетяна Стрельбіцька, зазначивши: “ Катюша, молодець!!!Чудові кольори! Прямувати лише вперед!!! Надихатися життям як найглибинніше!!!! Творити!!!! Будь щаслива!!!!».

Директор Музею історії міста Лілія Макаревич



Немає коментарів:

Друга річниця пам'яті захисника Козятинщини - Шевчука О. М.

  Сьогодні, 16 квітня 2024 року минає друга річниця пам'яті захисника Козятинщини- Шевчука Олександра Миколайовича Шевчук Олександр Мико...