середу, 4 вересня 2013 р.

Музей історії міста Козятин переможець





Музей історії міста Козятин  переможець  10-ого конкурсу проектів розвитку територіальних громад у 2013 році.
1 ЛЮТОГО 2013 РОКУ  Вінницькою обласною радою  з метою подальшого розвитку місцевого самоврядування, визначення ефективних шляхів вирішення проблем життєзабезпечення  територіальних громад  сіл, селищ і міст області  було оголошено десятий обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад. Взяти участь  у даному конкурсі було запропоновано  фінансово-економічним управлінням міської ради  (начальник Павло Холковський) відповідним структурним підрозділам, в тому числі і відділу культури.
Начальник відділу культури Світлана Рибінська  порадила  Музею історії міста спробувати   надати один із проектів розвитку Козятинської територіальної громади, зокрема музею , котрий  потребує коштів на його розвиток і розширення експозиційних залів. З цією метою  позаминулого року було  звільнено за сприянням міського голови Олександра Гвелесіані три кімнати, котрі займала державна нотаріальна контора. Нажаль , на даний час  у бюджеті немає відповідних коштів  , щоб розпочати  ремонтні роботи звільненого приміщення. Тому, музей  у співпраці з   відділом культури  та   за допомогою відділу   економіки в особі начальника  Олега Малащука,   розробив проект реалізації освітнього, наукового та інформаційного забезпечення розвитку місцевого самоврядуванняч з урахуванням даних проблем в музеї  на тему: “Збереження минувшини - гідний крок у майбутнє”, котрий був визнано   рішенням конкурсної ради по м. Козятину переможцем.  Загальна вартість   наданого проекту складала 44000 грн..  з фонду конкурсу ми очікували отримати 33000, нажаль, була можливість виділите лише 19000  грн. Тому усі передбачені роботи були скорочені  під  відповідну суму, на котру ми очікуємо  на даний час, щоб розпочати реалізацію проекту .Як що гроші вчасно поступлять, то  ми плануємо за підтримки міського голови та депутатського корпусу, в музеї провести ремонт фондосховища для збереження пам’яток, що поступають в наукову обробку до музею, замінити вікна, встановити грати в звільнених від нотаріальної контори  залах, обладнати до 70-річчя звільнення Козятина від фашистської окупації, що відзначатиметься нашою громадою з 28 по 30грудня, залу “Звитяги та мужності”.

Директор Музею історії міста Козятин Лілія Макаревич.

Немає коментарів:

Сьогодні минає річниця пам'яті захисника Козятинщини - Сохинчука В.С.

  Сьогодні, 23 квітня 2024 року минає річниця пам'яті захисника Козятинщини -  Сохинчука Владислава Сергійовича Сохинчук Владислав Сергі...