понеділок, 1 квітня 2024 р.

В КЗ «Музей історії міста Козятин» завершено тимчасову виставку

 



 В КЗ «Музей історії міста Козятин» завершено тимчасову  виставку предметів із музейних  фондів, які подаровані в різні періоди мешканцями Козятина.   З  нагоди   210-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря Тараса  Шевченка (1814-1961) було науковим співробітником Людмилою Цуркан розроблено концепцію й структурний та  тематичний плани, створено тематичний  буклет. Згідно них було представлено вже завершену на сьогодні  виставку.







ЇЇ відвідали ряд  громадян, зокрема,  й група майбутніх провідників,  учнів  одного з найкращих  учбових закладів МВПУЗТ  Козятинського міжрегіонального  вищого  професійного   училища залізничного транспорту на чолі з викладачем й класним керівниклом  групи  Раїсою Юр-Кирилюк, педагогом з великим стажем роботи в освіті  на керівній і викладацькій посадах.






Також гості ознайомилися з залами, де представлено  світлини наших сучасних Героїв- земляків , котрі  і вдень і вночі виборюють   потом і кров’ю ,  жертвуючи  своїм життям , перемогу над ворогом, захищаючи кордони рідної землі, помянули полеглих воїнів- земляків,  в тому числі випускників училища  і тих , кого знали особисто.



В музеї повідали майбутнім залізничникам історію міста , створення залізниці в містечку Козятині й про  життя , побут , інтереси , хобі тодішніх  її службовців.





Учні дізналися про походження назви міста і його минувшину. Оживили в експозиції листівку давнини та перевтілилися в образи персонажів  епохи створення п'єси Михайла Старицького "За двома зайцями" грандіозно  екранізованим  земляком,  режисером Віктором Івановим- лауреатом  Державної премії ім. Олександра Довженка.







Немає коментарів:

1 квітня 2024 року минула річниця пам'яті захисника Козятинщини - Шпура О.П.

  1 квітня 2024 року минула річниця пам'яті захисника Козятинщини - Шпура Олега Петровича Шпура Олег Петрович (29.03.1996-01.05.2023)  С...