пʼятниця, 15 березня 2024 р.

Днями до КЗ "Музей історії міста Козятин" завітав волонтер

        Днями до КЗ "Музей історії міста Козятин" завітав волонтер благодійної громадської організації        "Паросток надії" Ярослав Путишин. Він добре відомий не тільки в нашому місті, а і за його межами,       особливо, в зоні сучасних бойових дій . Разом з командою волонтерів постійно допомагає                         малозабезпеченим верствам населення, внутрішньо-переміщеним особам, місцевим мешканцям й,          особливо, нашим воїнам -землякам на війні.

Днями він повернувся після чергової небезпечної подорожі і передав предмети, що свідчать про криваву російську агресію на нашій з вами землі.
Триває війна вже 11-й рік й знищує наш народ. Це те, що прилітає з російської федерації і щодня нас вбиває, те, що летить і сіє смерть, горе, нищить домівки, міста і села в Україні. Серед предметів ворожі алюміньові гільзи з-під авіаційних радіолокаційних, відстріляних піропатронів Л-51 , з термітним складом, калібру 50 мм, радянського 1986 року зразку, що використовуються ворогом на літаках МіГ-23 для захисту від наших зенитних ракет.
Також серед предметів з місця військових дій 2 кулеметні стрічки- від російського АГС- автоматичного станкового гранатомету , що використовується росіянами з 2008 р. під час воєнних конфліктів та стрічка до звичайного кулемету ПКМ- кулемет Калашнікова модернізований для калібру патронів 7,62 , в росії використовується армією з 1969 р..
Їх кулі щохвилини вбивають наших воїнів, мирне населення, проливають українську кров, нівечать український люд, калічать і відбирають життя в місцях сучасних кривавих боїв.
Від заступника голови Хмільницької районної державної адміністрації Олександра Пузира ми отримали фрагмент ще однієї небезпечної ворожої зброї -"Герань 2", іранського виробництва дрон- камікадзе Shahed 136 , який ативно використовують росіяни у війні з Україною. Декілька тижнів тому дрон був збитий нашими захисниками ППО під час прильоту над територією Хмільницького району. ЇЇ вага разом з вибухівкою 200 кг і здатна нести на собі до 50 кг вибухівки , долати від 1000 до 1500 км. відстані.
Дякуємо нашим захисникам, що оберігають нас від смертей. Храни Вас, Господи і всю Україну. Бережіть себе і рідних..

Дрони-камікадзе .
                             Кулемет Калашнікова модернізований-ККМ, радянського виробництва 1969 р. 


Автоматичний гранатомет станковий . Використовується росіянами з 2008 р.


Немає коментарів:

  В КЗ « Музей і сторії міста Козятин»   триває виставка до   Світлого Воскресіння Господнього. Презентація   експозиції великодньої темат...