суботу, 24 лютого 2024 р.

 Сьогодні, 24 лютого 2024 року минає два роки, як Козятинщина втратила одного зі своїх Героїв-Захисників - Прилуцького Дениса Геннадійовича. 




Прилуцький Денис Геннадійович
(02.10.2000 р.н. – 24.02.2022р)

Матроса Збройних сил України Дениса Прилуцького посмертно нагородили Орденом ІІІ ступеня «За мужність». Молодий козятинчанин, який віддав своє життя за Україну, назавжди залишиться у наших серцях.

Денис Прилуцький народився і виріс у Козятині. Все своє життя хлопець прожив тут. До 9 класу навчався у школі № 5. Потім вступив до нашого училища, де здобув спеціальність «оператор комп’ютерного набору/агент з постачання». Обрав саме цю професію, бо захоплювався інформаційними технологіями.


— Його цікавили комп’ютери, — каже Геннадій Прилуцький, батько нашого Героя. — Він допомагав всім із комп’ютерами, займався програмуванням.

        Але сфера ІТ — не єдине захоплення Дениса. Як і більшість хлопців, він займався спортом, регулярно тренувався. Був товариським, добрим, завжди був готовий прийти друзям на допомогу, а їх у Дениса було чимало.

— Друзів було дуже багато, — розповідає Геннадій. — Це можете передзвонити чи в училище, чи в школу п’яту спитати. Дуже багато друзів. Це не мені казати, це хай діти скажуть і вихователі також.

       Після випуску з нашого училища Денис вирішив продовжити навчання і поїхав до столиці. Там він вступив на менеджмент і логістику до Державного університету інфраструктури та технологій. Але пандемія коронавірусу внесла свої корективи і кардинально змінила плани хлопця.

— Перший курс він вивчився очно, а на другому курсі він пішов на заочне і з заочного пішов в армію, — каже Геннадій Прилуцький. — Сказав, що піде, хоче служити і пішов служити. Була в нього відстрочка, відмовився. Як почався коронавірус в нас, то їх перевели на заочне і він через це і сказав, що піде в армію. Бо ковід тоді все навчання перебив і хлопцям, і дівчатам.

        Денис пішов у військкомат, щоб пройти строкову службу.У 2020 році пішов на строкову військову службу. Денис брав участь у параді з нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України на Хрещатику. Йому залишалося 100 до завершення служби, коли почалась повномасштабна війна. Саме тоді він знаходився за 3 кілометри від Криму.

 

        24 лютого 2022 року - день, який став чорним не тільки для усієї України, а й для родини Дениса. Морський піхотинець, старший стрілець Прилуцький Денис Геннадійович, загинув в перший день повномасштабного вторгнення та був похоронений у місті Генічеськ.



        Кадр, який ви бачите вище — з військового параду до 30-річчя Незалежності України, який провели у Києві 24 серпня 2021 року. Козятинчанин Денис Прилуцький брав у ньому участь. Разом із побратимами він крокував головною вулицею столиці у складі Бригади морської піхоти. 

        Саме таким ми його запам’ятаємо — гарний хлопець із карими очима, якому так пасують однострій та синій берет. 

Слава Герою! Вічна пам'ять!

Немає коментарів:

  В КЗ « Музей і сторії міста Козятин»   триває виставка до   Світлого Воскресіння Господнього. Презентація   експозиції великодньої темат...