четвер, 14 січня 2021 р.

В Музеї історії міста Козятин триває виставка до новорічних та різдвяних свят














 19 грудня на День Святого Миколая в Україні розпочалися зимові передноворічні та різдвяні свята. Працівники Музею історії міста Козятин теж долучилися до наступаючих зимових розваг і пропонують бажаючим відвідати в онлайн режимі 2 тематичні виставки під однією назвою "Щасливих свят " - старовинних листівок та ялинкових прикрас .

У фойє музею представлено 10 листівок початку 20 ст. , серед яких є польські, німецькі за царських часів. Вони зберігаються у фондах ще з періоду заснування музею. В основному , це листівки, які були наклеєні донькою касира залізничного вокзалу ст. Козятин Льолею Новіковою у домашній альбом . Більшість з них пошкоджені під час видалення із альбому. Якась частина знищена родиною, ймовірно, під час репресій . Наприклад онука касира Ірина Шафер, яка проживала в Козятині , згадувала , що її тітка розповідала, ніби в родині зберігалися фото , де дідусь стояв на пероні вокзалу позаду самого імператора Миколи - II, котрий неодноразово зупинявся на станції і навіть виходив на перон. Саме в такий період тогочасним кореспондентом було зроблено фото, схоже на те , що сьогодня поширине в інтернеті. Лише одиниці поштових листівок були чисті на звороті. а більшість мали вітальні тексти з різдвяними та новорічними святами, тому що частина рідні проживали в Європі.

Також ви можете в онлайн режимі переглянути старовинні скляні ялинкові прикраси із свого дитинства на 5 -х ялинках різних розмірів, подарованих мешканцями міста та краю . Ласкаво просимо на онлайн екскурсію.

Немає коментарів:

КЗ "Музей історії міста Козятин" поповнився новими шедеврами.

   Сьогодні неймовірно щасливий у нас день!!   Зателефонувала директорка Козятинської дитячої музичної школи Оксана Тихомирова і сповістила,...