понеділок, 21 травня 2018 р.

Міжнародний день музеїв і "Ніч в музеї".





Майстри Козятина.




















18 травня з нагоди Міжнародного дня музеїв Козятинська скарбниця старожитностей приймала відвідувачів з 09.00 до 23.00.

З екскурсіями до музею історії міста Козятин завітали учні 7-х класів СШ № 1. Саме вихованці даного шкільного закладу були найактивніші в професійний день музейників. На тих , хто завітав з 17.00 до 19 .00 очікували майстрині з майстер - класами та своїми рукотворними авторськими шедеврами.

Ознайомлювали та навчали азам прикладного мистецтва талановиті майстрині нашого міста :
з бісероплетіння - Мельницька Раїса Антонівна та Шевчук Тамара Захарівна, з вишивки бісером та нитками - Мухіна Лідія Петрівна, Нагорна Ольга Миколаївна , Некрита Олександра Володимирівна, Головненко Антоніна Іллівна, техніки декупаж - Казмірчук Лариса Володимирівна. Виготовляти журавлики техніки оригамі навчав бажаючих школяр Баштовий Ілля, котрий в свій час самотужки навчився цьому в мережі internet . В захопленні були присутні на заході від ляльки - мотанки майстрині - Поліщук Наталії Володимирівни, котра прибула на св'ято всією родиною - з чоловіком та 5 дітьми. Діти з задоволенням ознайомлювалися та брали участь у майстер - класах. Азам живопису , зокрема, створенню натюрморту пастеллю, навчала присутніх та охочих талановитий педагог, донька художника ,викладач художнього класу Козятинської дитячої музичної школи Степанюк Наталія Василівна.

Після вдалих двогодинних занять зі своїми рукотворними шедеврами повернулися додому близько 5-х присутніх на майстер- класах людей.
Місцева художниця, працівниця вокзалу станції Козятин Леся Ігорівна Панасюк поділилася майстерністю вирізання витинанки- одного з найдавніших видів народного декоративного мистецтва, а також подарувала до фондів музею, написаний мамою Петрук Валентною Михайлівною олійними фарбами великий портрет Т. Г. Шевченка.

Подарунки у вигляді ватяних діда мороза та снігуроньки, зошита для нот отримали музейники до музейних фондів від вишивальниці рушників Головненко Антоніни Іллівни. Першою переступила на свято поріг музею з подарунком мешканка Козятина Дячук Марія Андріївна. Вона принесла полотняний , конопляний півтораметровий рушник, витканий на ткацькому верстаті мамою Драган Ганною Семенівною з Житомирщини.

Наприкінці св'ята майстринею Поліщук Наталею Володимирівною також були вручені на згадку, як обереги , лялечки - мотанки для працівників музею.

В приміщенні музею поціновувачі історії нашого міста мали можливість прогулятися експозиційними залами зі справжнім запаленим ліхтарем , приміряти залізничну фуражку, а жінки та дівчата за відповідними на світлинах зразками пов'язати українську хустку, сфотографуватися у фотозоні на фоні хати діда Михайла Грушевського та посидіти за найдавнішою партою із рідного села матері відомого політика Сестринівки.


Приємно було спостерігати за захопленими і щасливими гостями св'ята, котрі так гордо і трепетно демонстрували оточуючим виконану особисто рукотворну красу.

Св'ято вдалося! Про це свідчить запис у книзі відгуків : Величезне спасибі за проведену роботу, за доставлене задоволення з нагоди Міжнародного дня "Ніч в музеї". Наше місто має такий чудовий музей, куди завжди можна завітати і отримати задоволення від спілкування, побачити цікаві експонати. Як добре, що наше місто має такі можливості. Нашим мешканцям дуже повезло. Підпис . 18.05.2018 р.



Інтерв'ю у відвідувачів та гостей музею бере редактор міського радіомовлення "Погляд"
Алла Анатоліївна Буряченко.






















Директор музею історії міста Козятина Лілія Макаревич.

1 коментар:

Unknown сказав...

Все добре. Гарна новина. Але було б непогано зверстати її (та інші) для того, щоб була більш читабельною.
Можна зробити наступне:
1. Розбити на невеликі абзаци.
2. Короткі речення.
3. Підзаголовки, списки, виділення жирним та курсивом.
4. Фотографії більш гармонічно "вписати" в текст.

Сьогодні минає річниця пам'яті захисника Козятинщини - Сохинчука В.С.

  Сьогодні, 23 квітня 2024 року минає річниця пам'яті захисника Козятинщини -  Сохинчука Владислава Сергійовича Сохинчук Владислав Сергі...