понеділок, 5 березня 2018 р.

Живопис – життя і натхнення




Аліна Новарчук  і її творчість у музеї історії міста Козятин.





          Живопис – життя і натхнення  уроженки міста залізничників Аліни Новарчук.
З нагоди Міжнародного жіночого  дня 8 Березня в стінах музею історії міста Козятина відбулося відкриття виставки живописних полотен козятинської мисткині під назвою «Моє життя , моє натхнення!».  Фізик за фахом, але романтик за  покликом душі , надихнувшись  пейзажами коханої, єдиної і неповторної , любої серцю України, місцевості, де народилася, захоплюючими   в уяві та і  в реальному житті краєвидами морської стихії, миловидними   натюрмортами із ніжних весняних пролісків, підсніжників, тюльпанів , нарцисів, бузка та ранньої , пахучої, травневої полуниці, створила лише за  останній   2017 рік 26  олійних полотен і представила їх у фойє музею.




        Вражають на полотнах не лише сюжетні композиції  у різних ракурсах місцевої річечки   Гуйви-водокачки,  з вдалині костьолом, центральний     сквер з квітучими каштанами, різноманітні композиції морської тематики , але й   просякнуті  сонячними  променями,  наповнені позитивом    і  яскравим , чарівним  сяйвом твори.



        Весна, літо  ці пори року особливі в житті  художниці- автодидакта, ймовірно , тому, що незабаром  18 березня Аліна відзначатиме свій черговий день народження. Ймовірно, саме  тому стільки тепла і спокою на художніх полотнах, бриз   сполоханих  вітром хвиль. Майбутня іменинниця поспішає поділитися зі своїми земляками тим дивовижним сяйвом і блиском неймовірної природньої краси, котру їй дарував  бачити  і  творити на  полотні  Господь.



       Землячка змалку, як   згадано в біографічній довідці,  пам’ятає себе з олівцями чи пензлем в руках.   Займатися живописом регулярно стала нещодавно. Вважає своє захоплення останнім часом  одним із найважливіших  в житті, без котрого важко обійтися.  Дитинство проходило разом із сестрою Ларисою  в центрі міста, тому  дорогі серцю   куточки   займають значну частину творчості.   Зростала і виховувалась  в  родині залізничника Борис Васильовича та державного службовця Людмили Іванівни Бестужевих. До речі, мама художниці , є одним із співавторів добре відомого більшості козятинчан першого путівника по нашому місту під назвою «Козятин» 1979 р. випуску.
Закінчила один із давніших і найпрестижніших закладів міста СШ №2.  Одразу 1987 р. вступила до Дніпропетровського державного університету, після закінчення котрого працювала інженером у Київському інституті теоретичної фізики АН України.  У1997 р. повернулася до рідного міста. Працювала у Центрі зайнятості. Має чудову родину- однодумця  і друга, чоловіка Володимира  , з котрим виховують  у відповідних духовних цінностях  єдиного сина- школяра  Павла.

         На відкриття виставки в музей завітали друзі Аліни  , знайомі, серед котрих подруга дитинства  Людмила Гаврилюк , товаришка і   митець Наталія Ярська, фотограф Міла Мхеідзе, сусід і вчитель- консультант з питань живопису Ральф Тимошенко. 


                                           

                                       Вітання подруги дитинства Людмили Гаврилюк.







Свої вітання з нагоди відкриття виставки висловили  гості заходу  -художниця Леся Панасюк,  живописець та майстер по дереву Віктор Кльоц,  художник- дизайнер Валерій Герасимчук, шанувальниця мистецтва Лариса Дашкевич.

                                                Вітання Лариси Дашкевич.

                         

                      Начальник відділу  культури міста Світлана Рибінська та художник Віктор Кльоц.




                                         Митці Козятина Ральф Тимошенко та Віктор Кльоц.

                                         

                                              Вітання художниці Лесі Панасюк.




                                      Митці -    Віктор Кльоц, Аліна Новарчук та  Наталія Ярська.




            Творчі особистості Козятина художники-  Віктор Кльоц, Леся Панасюк і фотограф      Міла    Мхеідзе.
                           

                         Вітання Світлани Францівни Рибінської- начльника культури міста.



Своє захоплення  весняним  та сонячним сяйвом,  неймовірним позитивом    сюжетних полотен  мисткині  висловила  від імені  міської ради начальник відідлу культури міста Світлана Рибінська і додала, що твори художниці  є справжнім весняним подарунком до жіночого свята усім козятинчанкам та гостям міста. Їх  побачити мають можливість бажаючі  і прекрасна половина міста   не лише в музеї, а і   6 березня у міського будинку культури перед початком святкового концерту.   Ще одним із чарівних епізодів був  пісенний подарунок учня 6-В класу  школи № 1  Артема Сичевського.

Артем  Сичевський  під час виступу  та  з мамою Олею  і сестричкою.



Яскраво представила творчість   Аліни Новарчук  гостям музею  , підготувала та  провела захід науковий співробітник Наталія Баштова.


                                                            Фотограф Міла Мхеідзе.






 Автор : директор музею історії міста Лілія Макаревич 

Немає коментарів:

З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць.

  В КЗ «Музей історії міста Козятин» відкрито   тимчасову виставку   «Визначні місця Козятинщини». На ній представлено   світлини, живопис...