вівторок, 14 липня 2015 р.

Джерела свідомості.




                                                        
Земляк-вінничанин, автор виставки картин Олександр Никитюк.


Під час відкриття виставки.



«Джерела свідомості» - під такою назвою 10 липня в Музеї історії міста , на 141 річницю народження Козятина, як містечка, було відкрито виставку живописних полотен  нашого земляка Олександра Никитюка.
Минуло рівно 11 років з часу урочистого відкриття Козятинського музею історії. За цей період діяльності в його невеличкому фойє було представлено мешканцям та гостям міста , близько 80 виставок  , що  складало понад  2500 творів образотворчого та  декоративно-ужиткового мистецтва кращих рукодільниць та майстрів Козятина , краю і ближнього зарубіжжя.. Цього разу вирішив подарувати чарівний місяць спілкування зі своєю художньою творчістю добре  знаний в Козятині , відомий в Вінниці і далеко за її межами подолянин  Олександр Никитюк.










Уродженець Козятина в музеї  на наше прохання представив 10 різноманітного розміру рукотворних, олійних, авторських полотен і  надав нам з вами можливість  зануритись у таємничий світ  митця. Усі роботи на мою точку зору, глибоко філософські. В них автор розмірковує над минувшиною, тому що має, крім мистецької вищої освіти ще й педагогічну, історик за фахом, поринає  думками  і розмірковує над  глибоким змістом людського  життя. 

Олександр народився в 1966 році.  Зростав  надзвичайно допитливим і непосидючим.  Зовсім ще молодим хлопцем прийшов до Центру  дитячої та юнацької творчості, згадує Людмила Дзюбенко- методист центру і попросився на роботу, як  людина, котра вміє малювати. З того часу   ділився  азами образотворчого мистецтва  з юними, майбутніми творцями.  Під час зустрічі в музеї розповів, що першим його вчителем образотворчого мистецтва  є  Володимир Сімачов, котрий завітав разом зі всіма присутніми побачитися з учнем і  поздоровив  митця в з відкриттям виставки  в рідному місті.
Вітання першого вчителя образотворчого мистецтва Володимира Сімачова.
До  поздоровлень приєдналися колеги по пензлю Валерій Гринішин, Світлана Ігнатенко, Віктор Кльоц, Інга Загайкевич, юний художник Вадим Загребельний.  На свято прийшов «головний мистецтвознавець Козятина» Валерій Герасимчук.
Колеги по пензлю Віктор Андрійович Кльоц, (крайня сидить) Інга Іванівна Загайкевич.
Олександр  не очікував, що   розділити з ним  свято завітають  стільки знайомих  земляків . Шайщиріші вітання  автор робіт отримав від  директора Центру дитячої та юнацької творчості  Ольги Мельник.
Вітає директор Центру дитячої та юнацької творчості, де працював в свій час автор виставки, Ольга Олександрівна Мельник та  старший методист центру Людмила Василівна Дзюбенко.


 Вразила творчість земляка джиректора міського Центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді Олену Олександрівну  Слободянюк і  шанувальницю талантів, спонсора мистецьких  проектів  Ольгу  Володимирівну Гвелесіані. 
Враження від виставки директора міського Центру соціальних служб  для сім'ї, дітей і молоді Олени Олександрівни Слободянюк.



                                                                 


 Своїми роздумами над творчістю митця ділиться з присутніми і з  автором управляюча банком, шанувальниця талантів, спонсор  творчих проектів в місті  Ольга Володимирівна Гвелесіані.

Здивував автор   високим інтелектуальним змістом полотен начальника  міського відділу культури і туризму  Світлану Рибінську, начальника відділу міських соціальних служб у справах дітей, сім’ї та молоді  Людмилу Кудимець, Наталку Баштову.  
 Враження від полотен начальника  відділу міських соціальних служб  у справах сім'ї , дітей і молоді Людмили Василівни Кудимець та працівника міського територіального центру, майстрині- рукодільниці Наталки Баштової..


Автор виставки , нажаль, на даний час має мало часу для живопису, тому що  очолює Вінницьку обласну громадську організацію «Лабораторія актуальної творчості», де разом з іншими  талановитими подолянами,є куратором, організатором, автором безлічі міських, регіональних, всеукраїнських та зарубіжних творчих проектів, фестивалів, конкурсів.  Використовує у діяльності  актуальні і популярні у всьому світі  такі  сюрреалістичні  форми    мистецтва, як  інсталяція, ленд-арт, стріт- арт, перформанс, акціонізм, художню і репортажну цифрову фотографію.  Він встигає всюди.  Лише за один рік бере участь і організовує близько  10 різноманітних мистецьких заходів . Митця важко застати дома. Дану виставку планували давно організувати в рідному місті та неймовірна зайнятість земляка завадила. Олександра підтримує  у всьому  і  надихає на творчість люба дружина Каріна. Разом подарували життя   і наділили притаманними обом талантами донечку  Ельгу.  Познайомивши присутніх зі своєю  творчою діяльністю , Олександр неодноразово дякував усім за підтримку, в тому числі   присутній  вчительці англійської мови Наталії Булатєцькій, бувшим колегам по роботі і творчості, організаторам виставки.
Вчитель англійської мови  Наталія Булатєцька( в центрі), художниця Інга Іванівна Загайкевич (крайня праворуч).
  Здивувала і порадувала  колоритним  співом  художника  і всіх присутніх на виставці гостей керівник  дитячої вокальної студії Центру дитячої та юнацької творчості Тетяна Фабіцька.
Співочий дарунок керівника гуртка вокального співу Центру дитячої та юнацької творчості Тетяни Фабіцької.
Зачарованим поглядом , у тиші  нашого фойє наодинці  із авторськими роботами намагаються козятинчани  осягнути духовну суть творчості митця.

Запрошуємо усіх небайдужих до мистецтва людей приєднатися і відвідати незвичайну виставку, котра  триватиме до Дня незалежності України.




Директор Музею історії міста Козятин Лілія Макаревич.

Фото Володимира Жваколюка.

Немає коментарів:

38 річниця найбільшої аварії на Чорнобильській АЕС, за всю історію енергетики.

38 років тому, 26 квітня, на Чорнобильській АЕС вибухнув реактор четвертого енергоблоку. Чорно́бильська катастро́фа  — техногенна екологічн...