понеділок, 20 жовтня 2014 р.

На Покрову музей предствив давні листівки.



14 жовтня на  площі Героїв Майдану в місті Козятині наш музей представив  виставку " Україна в давній листівці". Подарували листівки музею родина Собчуків - дідусь Анатолій Собчук та онук Олексій Собчук. На паркані центральної площі було представлено 9 листівок початку 20 століття, на котроих зображено репродукції картин  художників кінця 19, початку 20 столітя про життя українців.  Декілька листівок відомого маляра  Амвросія Ждахи, серед корих досить популярна серія іллюстрацій до українських старовинних народних пісень. Саме цими роботами даний художник ввійшов в історію України  та іллюструванням  "Кобзаря". Листівки користуються   попитом серед колекціонерів. В основному, вони виходили з друку в 1911-1914  роках.  В мирному житті він близько 35 років присв'ятив креслярській роботі  в  банковській сфері. Кошти від продажу деяких  пошових карток йшли на  збір грошей для встановлення  пам'ятника Т. Г. Шевченку в Києві.
Також музей представив невеличку виставку "Вшануймо тих, хто загинув за неньку- Україну"на честь Свята Покрови Пресвятої Богородиці- покровительки козацтва.   В цей день ми поминали трьох загиблих  земялків на Донбасі під час проведення антитерористичної операції. Були присутнім  представлені портрети загиблих в бойових діях добровольців , серед котрих  козятинець Віктор Ковальчук, уродженець села Панасівки Володимир Чорноус та   бувший мешканець села Зозулинець, призваний військоматом Шайдулла Казмінов. Вічна пам'ять загиблим землякам..

Немає коментарів:

Родинам загиблих Героїв: Ігоря Болдіна, Анатолія Федорця та Ігоря Римши вручили державні нагороди.

  Родинам загиблих вручили державні нагороди 19 квітня 2024 року, виконав доручення Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА та спільно з голо...