четвер, 29 травня 2014 р.

В Музеї відзначено Міжнародний день захисту дітей.




Вручаються директором музею Лілією Павлівною Макаревич подяки від імені відділу культури Козятинської міської ради.

(Зліва  на право
Анна Пазюн, Дарина Корженко Ірина Миколаївна Лукашук- керівник,
Ірина Кесарчук.
В  черговий раз Музей історії міста  урочисто відчинив свої двері для вихованців Центру дитячої  та юнацької творчості  учасницям   гуртка
” Оригамі та Бісерне рукоділля” на чолі з Іриною Миколаївною  Лукашук . 1 червня в Україні та й у всьому світі відзначатимуть  Міжнародний день захисту дітей, котрий    впроваджено за деякими джерелами ще з 1925 року, коли консул Китаю  влаштував у  місті Сан- Франциско  китайським дітям- сиротам карнавал човників- драконів. Водночас саме 1 червня у Женеві  було відкрито  міжнародну   дитячу конференцію . З офіційних джерел відомо, що вперше запровадили святкування Дня захисту  дітей у світі в 1949 році демократична  жіноча міжнародна федерація, а  з 1950 року    ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини - одним із пріоритетів у своїй діяльності.   В Україні стали відзначати  цей день з 1998 року.
Додати заголовок
Ось  і юні школярки  Ірина Кесарчук,  Анна Пазюн та Дарина Корженко відгукнулися на дану подію в житті  світової спільноти.   Цього року учасниці гуртка    стали   переможницями обласних конкурсів творчої майстерності серед дітей. Саме  тому в музеї   представлено  їх роботи. Їм урочисто вручено директором Центру дитячої та юнацької творчості Ольгою Олександрівною  Мельник дипломи переможців обласних конкурсів    “Майстри оригамі” ,“Творча майстерня”,  “Чарівні кулі  кусудами”, художніх виробів з бісеру “Знай і люби свій край” .
Праворуч мама Ірини Кесарчук Наталія Петрівна.
Директор ЦДЮТ Ольга Олександрівна  Мельник вручає нагороду Анні Пазюн.

Вручається нагорода переможиці обласного конкурсу Дарині Корженко.
Диплом з Вінниці вручається Ірині Кесарчук.
Нажаль,  конкурсні роботи- переможців рідко повертаються до своїх володарів. Тому на виставці представлені  14 робіт з “Оригамі”,  одна  з квілінгу,  загальна робота з  бісеру  – тканий  гобелен та  21 роботи з бісероплетіння. Підтримати дипломантів обласних конкурсів прийшли ініціатор створення  виставки  методист Центру  дитячої та юнацької творчості Людмила Василівна Дзюбенко, подруги, журналісти.
Методист ЦДЮТ Людмила Василівна Дзюбенко вітає керівника гуртка і дітей з відкриттям виставки.
Нагорода з обласного центру керівнику Ірині Миколаївні Лукашук.
Багато щирих вітань  , теплих слів почули дівчатка, котрі  навчаються   розвивати  свої    таланти у різних  галузях  прикладного мистецтва. Людина значно щасливіша, коли  має улюблене хобі, якесь захоплення і це просто можна прочитати  на  щасливих дитячих обличчях    та     по   радісних  очах дівчаток  з гуртка  під керівництвом Ірини Миколаївни Лукашук, котра вміє знайти підхід до кожного бажаючого навчитися  творити  своїми руками , захопити їх творчим процесом,  привити посидючість, відчуття краси та смаку.
Ірина Миколаївна прийшла на роботу керівником гуртка у 2010 році і за цей короткий термін разом зі своїми улюбленцями досягла значних успіхів у розвитку їх творчих здібностей. Такою оцінкою є нагороди , дипломи, відзнаки , подяки. Вихованці гуртка  Ірина  Кесарчук та наймолодша Дарина Корженко  стали міськими стипендіантами, як творчі особистості.
Радо представила роботи  вихованок та розповіла про переможиць конкурсів  керівник Ірина Миколаївна Лукашук.   ЇЇ в свою чергу  від імені батьків  щиро  квітами привітала мама Ірини  Кесарчук  Наталія Петрівна.  Керівник вокального  гуртка естрадної пісні  Тетяна Фабіцька  разом  з маленькими  співачками Євгенією Бєлобородовою, Марією Хомюк, Веронікою Поліщук та Анжелою  Гайдучок  зачарували усіх дивовижною, патріотичною піснею про рідну матінку - Україну.  
Центр дитячої та юнацької творчості ,  де функціонують близько 40 різноманітних творчих об’єднань  в очікуванні    після  літа   на поповнення свого закладу   новими  талановитими та обдарованими    дітьми.  І незабаром ми побачимо ще  ряд цікавих і неповторних  виставок декоративно-прикладного мистецтва  та  познайомимо вас з  майбутніми витворами козятинчанок,котрі завдяки своєму таланту і наполегливості  заявлять про себе не лише в нашому місті чи області, а і на всеукраїнських та міжнародних конкурсах.


Немає коментарів:

Минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Сохинчука В.С.

   23 квітня 2024 року минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини -  Сохинчука Владислава Сергійовича Сохинчук Владислав Сергійович (...