понеділок, 8 липня 2013 р.

Музей історії міста прийняв активну участь у відзначенні Дня міста.

 З 4 по 7 липня  під час святкування 139-ої річниці  з часу присвоєння Козятину статусу містечка Музей історії міста  взяв участь у трьох виставках. Одна із них була урочисто  презентована 4 липня в стінах музею, де мешканці Козятина і гості міста могли  впродовж св'ята  познайомитись з творчістю бердичівчанки Світлани Петричук. 5 і 7  липня музей запропонував на честь  свята   виставку "Козятин у живописі", де було представлено 7 робіт з акварелі, гуаші та олійними фарбами  памятних куточків Козятина із фондів Музею історії міста, котрих вже ніколи не буде.  Ці архітектурні та історичні місця за час становлення міста вже зникли,  тому і цікаві були для відвідувачів. Серед них підірваний костел у 1936 році- робота  школяра Вадима Загребельного, старе єврейське кладовище Сергія Лукасєвича художника з Росії, Талимонівський яр у виконанні уродженки Козятина Олени Савчук з Москви  зі старим пам'ятником, котрий був встановлений на кошти емігрантки  у 1950 році, бувший старенький місточок через Гуйву на Водокачці вінничанки Марійки Гаврилюк, замінений декілька років на новий, Махаринецький ліс  50-ти літньої давнини, нажаль, вже покійного живописця  Миколи Рибака, .
Виставку Музею історії міста представляє  на стадіоні директор  Лілія Макаревич

Володимир Томашевський представив свою творчість.

Катерина Клітна на фоні своїх робіт.

де проходило дитинство  підлітків  робітничого селища  міста залізничників , вокзал станції до реставраційних робіт Володимира Томашевського та 100-літньої давнини вулиця Козятина відтворена  з чорно-білої фолтографії тим же художником. Виставка була представлена на урочистостях в міському  Будинку культури та на стадіоні  перед святковим концертом запрошених відомих зірок естради.Поруч представили свої роботи Володимир Томашевський з селища Глуховець ,  школярка Катерина Клітна, вчителі мистецького класу Козятинської музичної школи Інга Загайкевич та Наталія Степанюк, художниця Світлана Ігнатенко, Центру дитячої та юнацької творчості.



Немає коментарів:

З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць.

  В КЗ «Музей історії міста Козятин» відкрито   тимчасову виставку   «Визначні місця Козятинщини». На ній представлено   світлини, живопис...