вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Музей отримав в дар цінне раритетне видання"Кобзаря "

Гості Микола Негруб та Володимир Заграй ознайомлюються з експозицією музею.


Головний редактор Микола Негруб та Володимир  Заграй ознайомлюють присутніх зі змістом цінного видання.


Книга -дар  передана музею  під час урочистої  презентації   і за присутності вчителів філологів міста та учнів  шкіл. 

Микола Негруб  представляє  книгу-дар.

Автограф  гол. редактора  на виданні.

Микола Негруб серед  присутніх на презентації ознайомлюється з виставкою робіт Вадима Загребельного.

Книга найкращого високохудожнього поліграфічного видання в Україні передана Козятинській громаді в особі  представника  міської ради начальника відділу внутрішньої політики Наталії  Янковчук.

Книга в руках завідуючої дитячою бібліотекою Людмили Фещук, поруч ветеран освіти Ольга Бойко та  маленька співачка Вероніка Кирилішина  за музичний дарунок отримала теж подарунок в знак вдячності за  чудово виконану пісню.
23 жовтня в Музей історії міста завітав почесний гість Микола Негруб . Він урочисто вручив на збереження до фондів музею  цінну  подарункову книгу "Кобзар" Т. Г. Шевченка в ексклюзивній  шкіряній  палітурці з художнім тисненням, виконаним за відновленою технологією виготовлення старовинних фоліантів , яка була відзначена спеціальною нагородою на міжнародній поліграфічній виставці "Поліграфія-2006 "  і до цього часу є високохудожнім твором видавничого мистецтва України. Книга видавалася у м. Тернополі в 2006 р., коли саме Микола Іванович працював головою правління, головою спостережної ради ТОВ "Поліграфіст" ,  був  не лише видавцем, а і головним редактором данного  надзвичайно цінного видання.  В книзі ,   крім відомої світові  поезії великого ,  видатного  майстра пера України,  використані в оформленні рідкісні, мало відомі малюнки Тараса Шевченка ,  котрі доводилось  з великими труднощами та проблемами діставати для копіювання з державних заказників  в орігінальному вигляді і   друкувати на чудовому імпортному , крейдованому папері задля взірцевої якості та вперше використано новий український , дизайнерський шрифт"Нарис" Ярослава та Олега Куців за ініціативою ієромонаха Романа Кандрача з монастиря Св. Теодора Студійського, с. Колодівївки.. Завдячуючи малярству, замальовкам Шевченка, а на даний час  іллюстраціям , можна досліджувати історію України, побут нашого народу, його звичаї та обряди. Безцінне видання зацікавило усіх, хто завітав на презентацію , а це  філологи міських шкіл, завідуюча відділом внутрішньої політики Козятинської міської ради  Наталія Янковчук, журналіст і поет Петро Зарицький, громадцькість міста та юнь. Книга привселюдно і урочисто була передана  Миколою Івановичем Негрубом козятинській громаді для ознайомлення широкому  загалу  людей і задля збереження майбутнім поколінням. Музей та козятинці щиро вдячні за щедрий дар , котрий зберігається у найшанованіших , почесних зарубіжних гостей, що на офіційному рівні відвідали нашу державу.

Немає коментарів:

З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць.

  В КЗ «Музей історії міста Козятин» відкрито   тимчасову виставку   «Визначні місця Козятинщини». На ній представлено   світлини, живопис...