суботу, 4 грудня 2010 р.

Відбулась презентація виставки живописних полотен Ігоря Орла



До Дня людей з обмеженими можливостями в Музеї історії міста відкрилась виставка полотен молодого художника з Козятина Ігоря Орла. Козятинчинином він став трохи більше , ніж 2 роки тому. Молодий чоловік проводив свій вільний час , спілкуючись з друзями, однодумцями, розважаючись під час різноманітних заходів, підготовлених професійними організаторами у обласному товаристві глухих м. Вінниці.Саме там познайомився з чарівною дівчиною із Козятина Олею Маковською, з якою одразу знайшов загальну мову жестів. Незабаром молоді люди зрозуміли, що кохають одне одного і у 2008р. стали на весільний рушник, побравшись. Заради щасливого подружнього життя, Ігор залишив роботу у Вінниці в Художньому музеї, і перебрався у рідне місто дружини Козятин, де вона проживала разом з батьками Олександром Володимировичем та Евгенією Вікторівною і мала роботу . Разом з Ольгою Ігор сьогодні працює на швейній фабриці. На виставці представлено 18 робіт художника, 17 з них на полотні і лише одна на картоні.
Творча доля художника достатньо насичена різноманітними подіями в його житті.Вперше помітили хист до малювання у хлопчини ще в дитячому садочку вихователі і мама Валентина Анатоліївна Орел. Пізніше, навчаючись у спеіальній середній школі №28 у Вінниці, юнак бере постійно участь у творчих виставках для дітей з особливими потребами "Повір у себе". Його роботи були представлені в експоцентрі торгової промислової палати у м. Вінниці та краєзнавчому Музеї. Обдарованого юнака відзначали подяками , нагородами та преміювали путівками до табору відпочинку "Молода гвардія" у Одесі. У 2000 р. Ігор вступає на дворічні Київські курси "Оберіг" і отримує диплом художника- оформлювача. У 2001 р. бере участь у Міжнародному конкурсі "Київськеі каштани- 2001." Особливим був на успіхи і події для митця 2002 рік. Навесні він бере участь у Міжнародному конкурсі "Нове тисячоліття", який організовує Канада, м. Торонто і виборює 3 місце. Вступає у мистецький коледж при Закарпатському інституті мистецтв на факультет "художня кераміка", який успішно закінчує у 2006 р.У 2004 р. проходить у Музеї М. Коцюбинського перша персональна виставка молодого митця, де було представлено 39 робіт різноманітної тематики. У 2007р. молодий художник став мистецьким степендіатом Управління культури та туризму Вінницької облдержадміністрації. У творчому доробку Ігоря близько 200 робіт, що зберігаються у приватних колекціях ближнього та дальнього зарубіжжя!

Немає коментарів:

Сьогодні, 26 кувітня 2024 року, відбулося відкриття меморіальної дошки нашому юному Герою Шеремету Мар’яну Сергійовичу.

  Сьогодні, 26 кувітня 2024 року,  відбулося відкриття меморіальної дошки нашому юному Герою Шеремету Мар’яну Сергійовичу.   Шеремет Мар&#...