четвер, 12 травня 2022 р.

З нагоди Дня Матері

 Музейні працівники підготували виставку   ікон із фондів музею "Образ Матері Божої - оберіг душі" і представили їх на пересувній  еспозиції у центральному парку міста.





Під час проведення працівниками  міського будинку культури розважальних заходів для дітей, директор музею Лілія Макаревич , науковий співробітник  Наталія Баштова при допомозі завідувача господарством представили міні виставку. На естетичному й зручному стенді, який був подарований музею  приватним підприємцем Ольгою Масловською  продемонструвано 9    образів та ікон  різних періодів на дошках та світлинах у рамах і без окладів.  Бльшу частину з них подарував наш земляк , художник Олександр Нікітюк, який сьогодні проживає і творить у Вінниці.


 Всі ікони   православні , є дві католицькі.  До кожного образу був опис і молитва, яку бажаючі могли  взяти для молитов і такі люди підходили й цікавились та дякували.  З нагоди Дня Матері працівники музею  довели відвідувачам, що на все воля Божа і Діва Марія , Матір Божа все видяча, як і її син Спаситель нас і якщо молитися за мир  на землі , то нас  почують і Бог і  Пресвята Богородиця.



 Образ Матері Божої триручиці подарувала музею Надія Паламарчук. Вона її привезла з батьківської хати Погребищенського району. Ця ікона має три руки  і є всепомічною для людей.
Інший образ Матері Божої залишив у дар отець Олександр Бойко - свята та божа людина, як про нього відгукувалися люди при житті та й досі, недарма було присвоєну батюшці  звання  почесний громадянин міста Козятина.




 Сьогодні 12 травня 2022 року  вийшов  новий номер щотижневика "Ріа - Козятин", де журналіст Олена Удвуд, яка була присутня під час презентації виставки розмістила свій журналістський матеріал. Щиро дякуємо пані Олені.

Немає коментарів:

Минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Сохинчука В.С.

   23 квітня 2024 року минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини -  Сохинчука Владислава Сергійовича Сохинчук Владислав Сергійович (...