вівторок, 5 жовтня 2021 р.

Міжнародний фестиваль звичаєвої культури "Живий вогонь"у с. Якушинцях.

 Музейники Козятина проводили майстер- класи на міжнародному фестивалі.







24 липня працівники Музею історії міста на запрошення Управління культури та мистецтв Вінницької облдержадміністрації та Вінницького обласного краєзнавчого музею взяли участь у XII міжнародному фестивалі звичаєвої культури «Живий вогонь», який проходив у с. Якушинці . Організаторами були українське козацтво і Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна.



На фестивалі діяла виставка- ярмарка майстрів народної творчості з майстер - класами народних ремесел. Свої виставки нематеріальної культурної спадщини Вінниччини представляли територіальні громади і 12 музеїв області . Дійство розпочалося о 12.00, продовжилось флеш-мобом творчих колективів Вінниччини , козацькими розвагами, показовими виступами мистецтва бою козаками України , запаленням «живого вогню» і завершилось рок-концертами за півночі.

Волонтери проводять майстер- класи по виготовленню ляльки - мотанки Купавки.

Музейні працівники Козятина представили виставку «Магія слов’янської ляльки – мотанки Наталії Поліщук». Авторка 51-ї ляльки - мотанки мисткиня- рукодільниця, майстер арт- терапії ладування жіночої долі та жіночих кол через ляльку – мотанку, процесор метафоричних карт ментальної корекції життя, ведуча курсу «Вікові посвяти через ляльки- мотанки», ведуча майстер- класів по алгоритмах нейрографії й з багатьох інших питань. Зокрема, пані Наталя є мамою 6-х дітей , троє з яких народжені дома. Нещодавно Наталя Поліщук брала участь у обласному конкурсі «Місіc 2021», де виборола титул «Берегиня роду».

Науковий співробітник Музею історії міста Козятин Наталія Баштова з волонтерками Анною Коваленко та Юліаною Ковальчук.


Під час презентації гості та організатори свята одразу впізнали нашу землячку і зацікавлено переглядали естетично оформлену експозицію. Науковий співробітник музею Наталія Баштова проходила майстер - класи у мисткині і разом з помічницями школярками Анною Коваленко та Юліаною Ковальчук ділилися майстерністю по виготовленню цікавої і мало відомої ляльки- мотанки Купавки, яка викликала захват не лише у дітей, а і у дорослих. Щиро дякуємо Наталії Поліщук, яка радо відгукнулася на пропозицію представити свій цінний скарб на фестивалі і нашим юним помічницям, котрі активно долучилися й розділили з нами цю відповідальність.Й особлива подяка завідувачу господарством Петру Лопатюку.



                                               Майстер- клас проводить Анна Коваленко


                                      Творча робота нашого земляка Олександра Нікітюка.

                                                                 








Директор Музею історії міста Лілія Макаревич

Немає коментарів:

З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць.

  В КЗ «Музей історії міста Козятин» відкрито   тимчасову виставку   «Визначні місця Козятинщини». На ній представлено   світлини, живопис...