неділю, 21 серпня 2016 р.

В музеї історії міста відзначили 25-у річницю Дня незалежності України

   
Ікона - оберіг , вишита бісером автором виставки Антоніною Головненко.

Інтер'єр виставки в музеї.


Ведуча та організатор виставки науковий співробітник музею Ольга Ткачук  представляє автора  вишивальницю Антоніну Головненко. 

На фоні інтер'єру виствки  одна із оформлювачів виставки  працівниця музею Ніна Прокоф'єва.

 19 серпня в день Преображення Господнього, а в народі яблуневого Спаса, напередодні  25-и річного ювілею нашої країни, поспішали до музею козятинці -  шанувальники традиційного українського народного декоративно- прикладного мистецтва - вишивки.       Опівдні тут урочисто відкрився вернісаж вишитих рушників  Антоніни Головненко "Вишивала мама синові рушник". Понад 20 рушників представлено пенсіонеркою в фойє музею історії міста, серед котрих  9  створені вишивальницею копіткою працею, довгими недоспаними ночами лише за 2 роки. Чимало рушників Антоніна Іллівна - щира душа  подарувала рідним, друзям, знайомим чи на замовлення.
Автор виставки представляє гостям свої рукотворні  на полотні.шедеври.




      Займається вишивкою тривалий час, починала з витворів бісером. Уродженка  Брянщини зростала в родині залізничника, дитячі роки провела в нашому місті, проживала більшу частину життя у Києві. В свій час працювала на взуттєвій фабриці. У складні для України і її мешканців часи не цуралася ніякої роботи. Виховала   чудового сина Андрія, за котрого завжи болить і мліє  материнське серце.  Очікує того часу, коли  у єдиної кровиночки з'явиться родина, а  у подальшому житті і дітки, яких буде  охоче допомогати  виховувати.
      Сьогодні вишивальниця створила  синові  рушник з традиційними  українськми  та інших  слов'янських народів візерунками - оберегами , що дійшли до нас через  працьовитих, невтомних давніх  пращурів. Антоніна  знаходить їх на рушниках своїх знайомих, в  каталогах, у мережі інтернет.  Синового рушника не було  представлено на виставці, адже за давніми перказами  до одруження дитини  його не можна  нікому показувати. 
Вітання від депутата міської ради Віктора Малишевського.


Вітає автора виставки та дарує музею  трафаретний рушник радянських часів вишивальниця  Олександра Некрита.

Вітання народного умільця Валерія Герасимчука.

Вітає з відкриттям виставки вишивальницю Антоніну Головненко ветеран праці та освіти  Ольга Романівна Бойко.

Зі словами вдячності за створення краси звертається до автора виставки  депутат міскої ради  минулого  скликання Анатолій Любімов.

 Не втримався від слів вдячності за недоспані ночі  вишивальниці  заступник  редактора щотижневика "Вісник Козятинщини" та поет, прозаїк, публіцист   Петро Зарицький.


     Привітали рукодільницю з відкриттям вже другої в музеї виставки   депутат міської ради  Віктор  Сергійович Малишевський,  вишивальниця Олександра Володимирівна Некрита, ветеран праці та освіти  Ольга  Романівна Бойко, Герой Соціалістичної праці Яніна Григорівна Іванова, художник Валерій  Васильович Герасимчук, депутат минулого скликання Козятинської міської ради Анатолій  Олександрович Любімов, не втримався від слів вдячності  за працелюбність і творчу наснагу козятинчанці заступник  редактора щотижневика "Вісник Козятинщини", член Національних Спілок журналістів   та письменників України,   прозаїк та поет , автор 5-х  поетичних збірок  - Петро Анатолійович Зарицький. 
Вітання  з відкриттям виставки майстрині вишивки директора музею історії міста Козятина Лілії Макаревич.
           Від імені Козятинської міської ради та відділу культури  директор музею Лілія Павлівна Макаревич вручила автору виставки   подарунок- дерев'яну  в чудовому  багеті раму  для майбутніх ікон, які  вишиває Антоніна Іллівна, подяку і  квіти.    
 А від мистецької еліти міста  подарувала задушевну чарівну українську пісню на слова М. Сома, музику  О. Сандлера "Вишивала дівчина вишиванку "для гостей та  вишивальниці відома у  місті  та   далеко за його межами співачка, переможниця всеукраїнських і міжнародних пісенних конкурсів, чий  чарівний голос можна часто почути з гучномовців   та побачити на телебаченні - Олена Пантєлєєва.

Пісенний подарунок від імені співачки Олени Пантєлєєвої.



На виставку завітали починаючі вишивальниці та інші  рукодільниці.
Наприкінці зустрічі  рукодільниця пригостила  усіх , як годиться на Спаса пирогами з яблуками та медом.  Виставку оформила з колективом  та провела захід  науковий співробітнк музею Ольга Василівна Ткачук.



Традиційне пригощення на Спаса пироги з яблуками і медом від автора виставки.                   
Завітала  на захід Герой Соціалістичної Праці Яніна Григорівна Іванова, Почесний громаяднин Козятина.






Більшість гостей , присутніх на відкритті виставки рушників.


Підготувала директор музею Лілія Макаревич.




Немає коментарів:

26 березня - День Національної гвардії України.

  В Україні 26 березня відзначають День  Національної гвардії. День Національної гвардії України до 2000 року відзначалося щорічно 4 листо...