суботу, 9 липня 2016 р.

Подарунок козятинцям- виставка живопису Заслуженого художника України


  Ігор Синєпольський - художник з м. Вінниці поруч з близькими і рідними людьми - дружиною Ларисою, братом і другом скульптором Володимиром Смаровозом, котрі вже усі пішли в небуття.







8 липня  в рамках святкування 142-ї річниці міста  залізничників Козятина , в музеї історії міста відбулося відкриття виставки гостя з  обласного центру м. Вінниці ,  члена  Національної спілки художників України , Заслуженого художника України Ігоря Синєпольського. В музеї  вже два роки  підряд  саме до Дня  міста  козятинчан  знайомлять за підтримки міської ради  зі  своєю    творчістю вінницькі  митці  . Сподіваємось, що це вже стане традицією.
Опівдні в музей завітали на відкриття виставки  місцеві  шанувальники  живопису митця  та гостя міста.
На запрошення музею завітала познайомитися з творчістю  відомого подолянина  і  подякувала за  можливість збагатити духовний світ земляків та поринути у  професійне мистецтво  начальник відділу культури та туризму міста Світлана Рибінська. Вона вручила художнику від імені  місцевої громади подарунок,   грамоту та квіти.
Долучилися до поздоровлень місцеві художники та митці Віктор Кльоц, Леся Панасюк , Валерій  Герасимчук, шанувальниці  мистецтва живопису сестри  Олена  та Ольга Слободянюки,  Ольга Гвелесіані, голова правління громадської  районної  організації батьків дітей інвалідів «ДОМ» Тетяна Яковлєва.





Автор картин  Ігор Синєпольський знайомить зі своєю творчістю.

Вітання Віктора Кльоца - художника із  с. Козятина.

Вітання шанувальниці живопису Ольги Гвелесіані.
Вітання художниці з вокзалу ст. Козятин Лесі Панасюк.



Вітання Тетяни  Яковлєвої.

Під час урочистого відкриття в музеї.

 Альбоми з автографами на згадку шанувальникам  живопису від автора.

Звучить музика Платона Майбороди "Київські каштани "у виконанні викладача Козятинської музичної школи класу скрипки  Світлани Чайки і учениці Каріни Жукової.


Також художник  і гості отримали мелодійний   подарунок   у виконанні педагога класу скрипки Козятинської музичної школи Світлани Чайки  та її учениці Каріни Жукової  композитора Платона Майбороди «Київські каштани».У відповідь Ігор Синєпольский подарував  гостям 2 альбоми з біографією і та творчими роботами,  бажаючі мали нагоду ще й отримати автограф автора.
Художник представив   творчі роботи  різних років,  саме під такою назвою і функціонує виставка в музеї, нажаль,  лише 2 тижні. Автор  10 олійних полотен народився 15 березня 1938 року в м. Вінниця.  Навчався у Київській художній середній школі ім. Т. Г. Шевченка. Його педагогами були  О. Яблонська та Є. Волобуєв. В 1961 р закінчив Харківський державний художній інститут, майстерню жанрового і портретного живопису професора С. Ф. Бесєдіна.
 З 1961 по 1963 р. – викладач фахових дисциплін Дніпропетровського художнього училища. З 1965 р. член Національної спілки художників України. З 1986 року  по 1991 рік був обраний головою Вінницької обласної  Спілки художників України. У 1998 року присвоєно звання Заслужений художник України. З 1962 року  є постійним учасником  обласних, всеукраїнських , міжнародних виставок.  Учасник історико-мистецьких проектів «Січові стрільці на Україні» та « Шляхами соборності України» у співпраці з Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм, а також багатьох інших пленерів та художніх акцій. Подаровані музеям твори художника є власністю держави і зберігаються в Вінницькому краєзнавчому, художньому і Луганському обласному художньому музеях,  а з цього дня і в фондах Козятинського  музею історії міста та в інших музеях не лише нашої держави. Частина робіт сьогодні  є приватною власністю колекціонерів з Австралії, Німеччини, Польщі, Ізраїлю, Росії.  У 2013 р. творчість митця була представлена у мистецькій галереї  Національного заповіднику « Софія Київська» у м. Києві., а ще раніше на інших всеукраїнських виставках в столиці  України.








Директор музею історії міста Козятин Лілія Макаревич

Немає коментарів:

Минає друга річниця пам'яті, як загинув В'ячеслав Франчук.

  Минає друга річниця пам'яті, як загинув В'ячеслав Франчук внаслідок ракетного удару по залізничній станції. Франчук В'ячеслав ...