четвер, 17 жовтня 2019 р.

До Всеукраїнського дня художника було відзначено майстрів пензля в Музеї історії міста Козятина.



                                  "Пейзажні мотиви" в Музеї історії міста Козятин.
  



Інтер'єр експозиції живопису із фондів музею" Пейзажні мотиви"

Лариса Воробйова "Місячна ніч"

                            Учні ЗОШ № 2 9 класу з учителем  Людмилою Миколаївною Гончарук .

 Пастель Заслуженого художника України Олександра Литвина "Коні у спеку"

Володимир Томашевський  "Осінь". Полдотно. Олія. 58Х38. 2008.

Робота Заслуженого художника України Ігора Синепольського "Набережна у Вінниці".


Напередодні професійного Дня художника, який відзначають в Україні з 1998 р. кожної другої неділі жовтня місяця, було представлено із фондів  скарбниці історії міста залізничників живописні полотна місцевих та вінницьких майстрів на тему «Пейзажні мотиви», що були впродовж 17 років подаровані козятинській громаді.  Музейниками представлено 15 робіт на полотні, серед яких  куточки рідного міста  та краю подаровані заслуженими художниками України- Ігорем Синєпольським «Набережна  у м. Вінниці»,  Олександром Литвином «Коні у спеку», козятинцями Анатолієм Голубовським «Осінь»,  киянами Валерієм Герасимчуком  «Портрет журналіста Василя Страшного», Геннадієм Мацко «Річка Гуйва», Ларисою Воробьйовою «Місяна ніч », козятинцями Віктором  Кльоцом «Іванківці», Миколою Рибаком «Махаринецький ліс»,  Григором  Олійником «Осіння пора»,  Ігорем Орлем «На пасовищі», Володимиром Томашевським «Осінь», Колодій Оленою «Осінній парк», Настею Бабур «Моя осінь», Івана Дідика «На річці».
Під час відзначення Олександра Данілевича - учасника АТО. (Фото Олени Удвунд)
 

Під час проведення заходу лиректор музею  Лілія Макаревич та начальник відділу культури Козятинської міської ради  Світлана  Рибінська
                                           


 Вдова  Галина Іванівна Рибак дарує роботу свого чоловіка Миколи Рибака "Буревій".

Начальник відділу культури Козятинської міської ради Світлана Рибінська з художником Віктором Кльоцом.


Творчу роботу передає до фондів музею мисткиня  петриківського розпису  Лілія Колодій

Вітає колег з Днем художника майстриня Леся Панасюк з вокзалу ст. Козятин.
Робота художника Валерія Герасимчука "Журналіст Василь Страшний".

Живопис на полотні Геннадія Мацка "Річка Гуйва" з місточком , який ввійшов уже в історію.

 Після відзначення художників, які завітали до музею  в цей день, до фондів  надійшли нові     дари. Вдова живописця Миколи Рибака – вишивальниця  Галина Рибак, передала  картину на полотні чоловіка  «Буревій», яка одразу була розміщена в експозиції даної виставки. Мама  студентки  Львівської академії друкарства Олени Колодій – Лілія , майстриня петриківського розпису,  окрім трьох  робіт  Олени, ще й подарувала  розписану власноруч декоративну глиняну тарілку. Викладач художнього класу Козятинської дитячої музичної школи Наталія Степанюк , у котрої навчалася Олена Колодій, принесла шкільний портфель, два  альбоми  зі світлинами під час діяльності залізничної аудиторії в радянські часи. Були відзначені  музеєм автори переданих   картин Віктор Кльоц,  Леся Панасюк, Інга Загайкевич- викладач художнього класу Козятинської музичної школи, яка  передала  в свій час до музею  вісім  робіт своїх випускників.
  До музею на наше запрошення завітав учасник АТО на Сході України Олександр Данілевич,  котрий до війни  і після участі в  військових подіях  займався образотворчим мистецтвом, самотужки оволодівши азами  живопису. До зали  «Звитяга та мужність земляків» він подарував одну із своїх робіт на полотні, що відтворює події , які йому довелось пережити.  Начальник відділу культури міста Світлана Рибінська привітала  усіх присутніх і Олександра з Днем Збройних сил України, Покровою та Днем козацтва  і усіх  митців з Днем художника.
  На заключення подарувала  музичний твір у своєму виконанні викладач Козятинської дитячої музичної школи класу скрипки Світлана Чайка. Гості заходу  учні ЗОШ №2 та  мешканці Козятина з нагоди свят  відвідали залу «Звитяга та мужність» і ознайомилися з трагічними епізодами сучасної війни на Сході України.
Світлана Чайка- викладач класу скрипки  Козятинської дитячої музичної школи
дарує чарівну музику гостям музею.

 В залі "Звитяга та мужність земляків"



                                        Директор Музею історії міста Козятин Лілія Макаревич

Немає коментарів:

26 березня - День Національної гвардії України.

  В Україні 26 березня відзначають День  Національної гвардії. День Національної гвардії України до 2000 року відзначалося щорічно 4 листо...