пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

Сонцесяйний Великдень іде


Вишивальниця Антоніна Головненко представляє рушник. старовинного орнаменту.



Фото Володимира Жваколюка.


 Фото Володимира Жваколюка.



                                        Вручення подарунку . Фото Володимира Жваколюка.



                                                     Фото Володимира Жваколюка.


Писанки і Великодній вінок учениць Козятинського МВТУЗТ.












Творчість вишивальниці представляє директор музею історії міста Лілія Макаревич.
Фото Володимира Жваколюка.
.

Образ Матері Божої Умілєнія. Фото Володимира Жваколюка.



                                                           Фото Володимира Жваколюка.

Сонцесяйний Великдень іде..Під такою назвою 18 квітня відкрито виставку ікон із фондів Музею історії міста, рушників Антоніни Головненко та писанок виготовлених   сучасними технологіями Лариси Казмірчук.   Створити  святковий настрій  напередодні Великодніх свят вирішили працівники музею за підтримки місцевих   майстринь і  нам це вдалося. 
Учениці Козятинського МВТУЗТ з керівником бібліотекарем Надією Біньковською та вишивальницею рушників Антоніною Головненко.

Фото Володимира Жваколюка.

 Намолені стародавні ікони на дереві , що  подаровані музею художником - земляком з Вінниці Олександром Нікітюком і Почесним громадянином міста Козятина отцем Олександром Бойко, ікони , вишиті бісером  Раїси Дацюк та Віри  Казмірчук,   обрамлені рушниками – оберегами життя і долі людини, з  різноманіттям  орнаментів  - рунів  (закодованих знаків) сакральної і автентичної прадавньої культури наших предків,  великодньої тематики поробки, писанки учасниць  народознавчого гуртка  на чолі з бібліотекарем Надією Біньковською із  Козятинського  Міжрегіонального вищого  професійного училища залізничного транспорту, усе це  разом  надзвичайно   тішило душу і глибоко  вразило  гостей та  працівників музею.   У вишивальниці, уродженки м. Стародуб на Брянщині , Антоніни Головненко  це вже третя персональна виставка рушників в стінах музею. 



Представляє свою творчість Антоніна головненко. Фото Володимира Жваколюка.


                                        
                                        Антоніна Головненко - вишивальниця
                                поруч з начальником культури міста Світланою Рибінською.




Ведуча заходу  директор музею історії міста  Лілія Макаревич
 знайомить присутніх з творчістю рукодільниці Лариси Казмірчук 
та вишивальниці Антоніни Головненко.

Враження від виставки і вітання рукодільницям  начальника культури міста Світлани Рибінської. (Ліворуч) редактор міського радіомовлення "Погляд" Алла Буряченко, поруч працівник міської ради Володимир Жваколюк.


Вишивальницю вітає подруга і сусідка ,бібліотекар Наталія Горецька.
 Фото Володимира Жваколюка.


 
Друга  виставка відбувалася у 2016 р. на День незалежності України і всього за неповних 2 роки створено ще  20 нових витворів, унікальних за орнаментами, кольорами і наповненням прадавніми  символами. Вишивальниця має дивовижну енергетику і працездатність творити прекрасне, що  з давен- давен було притаманне нашому словянському роду. А привили захоплення вишивкою тітоньки Раїса та Марія. Перші роботи були – картинки з дитячими сюжетами.  В нашому місті Козятині родина   Головненків опинилася завдяки  залізничній спеціальності  батька  Іллі Федоровича, котрий був направлений на роботу в місто залізничників після закінчення Харківського інституту залізничного транспорту. Разом з дружиною    Ганною Сергіївною вони  виростили трьох дітей,  двоє з котрих були молодшими братами вишивальниці, і  старша сестра Антоніна  допомагала мамі опікуватися ними .  Трудову біографію розпочала рукодільниця в столиці України – Києві. 25 років відпрацювала на Київській взуттєвій фабриці №1,  потім  в професійному училищі. Доля подарувала сина Андрія, який закінчив медичний коледж і  сьогодні працює по спеціальності. У вільний час Антоніна творить дивовижні рушники,  що представила  у музеї. Привітати сусідку і подругу завітала на відкриття виставки бібліотекар центральної районної бібліотеки Наталія Горецька.  Вона  у захваті розповідала присутніми не лише   про  талант Антоніни до вишивки , а і про її   дивовижні, рідкісні  людські якості.

                                                         Фото Володимира Жваколюка.


Учениці Козятинського МВТУЗТ біля поробок Лариси Казмірчук та рушників Антоніни  Головненко .






                    Лариса Казмірчук поруч за своїми писанками та іншими сувенірами.
                                                        Фото Володимира Жваколюка.




Доповнила  Великодню експозицію 21  своїми поробками  на святкову тематику ще одна  талановита козятинчанка Лариса Казмірчук. Сама родом з Тюмені, але одружившись з козятинчанином  Петром, назавжди прикипіла і серцем і душею, і всім організмом до  неньки- України. Активна і талановита у всьому Лариса, переїхавши до Козятина,  знайшла одразу таких , як і сама завзятих і обдарованих   подруг. Вона  вже близько 7 років є беззмінною ведучою та старостою вокального  ансамблю «Подоляни», котрий  за  активну діяльність і талант учасниць представлено сьогодні на міську Дошку Пошани.


                                                                     

                                     Ансамбль "Подоляни". Фото Володимра Жваколюка.











                                      Алла Пятаченко, Зоя Левандовська- Гербер, вишивальниця
                   Раїса Дацюк вишиває ікони з бісеру на замовлення.Фото Володимира Жваколюка..



Вручені від імені міської ради подарунки.  Фото Володимира Жваколюка.





Чудово малює, виготовляє із солоного тіста поробки, майструє ляльок, займається лозоплетінням, декупажем, розписом сувенірних пасхальних  яєць. Коло талантів  нашої героїні необмежений. За що б не взялась рукодільниця, усе їй вдається. Підбадьорити і привітати свою старосту прийшли  подруги по вокалу Олена Майбродська, Алла Пятаченко, Тамара Суркова, Галина Вовчук, Ніна Дячук, Людмила Данилюк, Світлана Мацюк . Олена Майбродська від імені колективу  висловила  захват від  її людяності і  безмежних талантів .  Гуртом  подарували усім  присутнім  2 чарівні   українські пісні  із репертуару  ансамблю.

Учениці Козятинського МВТУЗТ розписують під час відкриття виставки писанки.





Учениці Козятинського МВТУЗТ з вишивальницею Антоніною Головненко та керівником гуртка бібліотекарем Надією Бінковською.

Учениці Козятинського МВТУЗТ з керівником гутрка Надією Біньковською та рукодільницею Ларисою Казмірчук.
  Доповнили  захід дивовижними писанками  і проведеними майстер- класами під керівництвом бібліотекара  Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту Надії Біньковської   талановиті майбутні   фахівці – агенти з постачання  Світлана Пасінюк, Каріна Фіщук, Юлія Нижник, Діана Юхимець та Каріна Оробінська .   Привітала неординарних мисткинь з відкриттям виставки  начальник  відділу культури міста Світлана Рибінська і висловила захват від усього побаченого. Долучилася до вітань від імені    ветеранів міста   заступник голови  міської   організації  ветеранів  України Раїса   Мельницька. На заключення не втримався від  позитивних  вражень  і захвату від творчості мисткинь   гість музею, заступник редактора щотижневика «Вісник Козятинщини» поет,  журналіст Петро Зарицький.  Чудові враження залишилися  у всіх присутніх від виступу  викладача класу скрипки Козятинської дитячої музичної школи  Аліни Мисько, яка виконала чарівну мелодію Тіни Кароль «Україна».

Учениці Козятинського МВТУЗТ розписують писанки.


Виступ викладача класу скрипки Козятинської дитячої  музичної школи Аліни Мисько

Вітання і враження від виставки  Петра Зарицького - поета, журналіста,
 заступника редактора щотижневика"Вісник Козятинщини"

Вишивальниця Антоніна Головненко та рукодільниця Лариса Казмірчук після нагородження. Поруч працівник міської ради Володимир Жваколюк.

Вітання від імені    ветеранів міста   заступника голови  міської   організації  ветеранів  України Раїси   Мельницької.












 Учениці з училища зі своїми писанками. Керівник Надія Біньковська. 
Фото Володимира Жваколюка.




Начальник відділу культури м. Козятина з написаною  під час заходу учнями МВТУЗТ писанкою 



Фото Володимира Жваколюка.

Директор музею історії міста Козятин Лілія Макаревич.

Немає коментарів:

  Козятинчанин - Микола Чугай отримав медаль «Захиснику України» від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського ·                  З наго...