вівторок, 9 квітня 2013 р.

Подарунок музею від автора Віктора Кучера


Автор Віктор Кучер представляє в музеї свою книгу "Сонячна доля"


9 квітня в Музеї історії міста відбулася презентація книги- сімейно- історичної хроніки родини Віктора Кучера "Сонячна доля", котру мешканець міста подарував нашому музею, зазначивши у автографі :"Історія кожної родини- це малесенька росиночка історії краю. Хай же збагачується наша Козятинська земля на подібні книги, аби люди знали свої родоводи, а край пишався своїми громадянами! Дарую цю книжку музею міста Козятина з великою надією, що наша історія буде котитися щедрими валами із століття у століття! І хай ці вали котять чесні нелукаві українці! З повагою автор Віктор Кучер."

Даний історичний нарис надзвичайно цінне і повчальне видання для підростаючого покоління, в сенсі збереження минувшини нашого родоводу, висвітлення по крупицям найважливіших віх зростання та розвитку української родини, сім'ї, яка плекає неповторне майбутньє великого українського роду від прапрадіда до праправнука. Саме тому, ми запросили в музей на презентацію учнів- шестикласників ЗОШ №4 на чолі з психологом Іриною Лагодюк , де викладав в свій час освітянин, педагог , поет, публіцист, відповідальний секретар районної газети "Жовтневі зорі"( сьогодні "Вісник Козятинщини"), а на даний час ветеран праці, закоханий у рідну землю, у свою величезну родину Кучерів- Боровських , уродженець вінницького села Цвіжин, батько двох синів та донечки,дідусь двох онуків, щасливий чоловік Тамари Анатоліївни з 35-річним сімейним стажем - Віктор Михайлович Кучер. Своєю "Сонячною долею" поділився з присутніми тут ветераном освіти Ольгою Романівною Бойко, своїми родичами Марією Іванівною Лисенко, Ольгою Адольфівною Капелюшек, журналістом щотижневика "Козятин залізничний" Іриною Шевчук- Князєвою. Майбутні будівничі нашої незалежної України , я впевнена, отримали корисні і цікаві поради у створенні історії своєї родословної і задоволення від зустрічі з автором книги. На останок презентації Віктора Кучера розчулила виступом учениця ЗОШ № 1 та вихованка вокального гуртка сольного співу при міському Будинку культури під керівництвом Інни Хрищенюк, Вероніка Кирилішина, виконавши пісню Тетяни Садохіної "Вишиванка".
Після презентації разом з автором.

 Книга передана автором  директору музею Лілії  Павлівні Макаревич.


 В руках сімейно-історична хроніка Віктора Кучера "Сонячна доля"

Пісенний подарунок від Вероніки Кирилішиної.
Звучить рідкісна українська пісня з вуст Марії Іванівни Лисенко.

Цікаво слухати школярам автора книги.



Під час презентації.

Вдячність від  музею.
Додала  позитиву зустрічі з автором  його родичка Марія Іванівна, яка   подарувала свій  чарівний спів, виконавши надзвичайно цікаву  і рідкісну українську пісню.

Немає коментарів:

Сьогодні, 26 кувітня 2024 року, відбулося відкриття меморіальної дошки нашому юному Герою Шеремету Мар’яну Сергійовичу.

  Сьогодні, 26 кувітня 2024 року,  відбулося відкриття меморіальної дошки нашому юному Герою Шеремету Мар’яну Сергійовичу.   Шеремет Мар&#...