четвер, 14 березня 2024 р.

Минає рік , як немає з нами..

 




12 березня минає річниця , коли пішов з життя відомий в Козятині митець, художник і дизайнер Валерій Васильович Герасимчук(19.04.1947-12.03.2023).

Непересічна людина і митець. Уродженець Росії, проживав в Києві, дитинство і юнацькі роки провів в Козятині. Довів своїм життям , що справжній українець і патріот своєї країни. Вся його творчість по це говорить, особливо вболівав за державу, з періоду початку російської агресії. Здібності до малювання передав племіннику дядько – видатний художник- карикатурист із журналу «Перець» Сергій Герасимчук, двічі відзначений медаллю «Золоте перо».
Так з гумором, лаконічно представив свою творчість і себе у 2017 р. в нашому музеї під час презентації творчих робіт з нагоди свого 70-річчя митець:
«Через 3 місяці після народження зрозумів , що уральський клімат мало схожий з рідним українським. Я забрав з собою маму і приїхав в любу серцю Україну, де щасливо дожив до 70 років. Школа, технікум, армія, сімейно - будівельний інститут – кожен етап життя додавав знань і вміння, досвіду, задумів.
Працював у сфері культури, в газетах і журналах, приймав участь у республіканських і міжнародних виставках. У віці 35 років, як наймолодший учасник, мав честь бути представленим в альманаху «Український політичний плакат».
Маю дітей , онуків, люблячу невісточку й турбуюся про свою 93-и річну матусю і займаюся улюбленою справою. Маю можливість поділитись своїм спадком з друзями, колегами, рідними і просто з гарними людьми».
Подарував автор ще за життя чималу кількість робіт для нашої громади. Останнім часом займався волонтерською допомогою у розвитку творчих здібностей з дітьми із громадської організації «ДОМ» батьків дітей – інвалідів. Діти його любили і були вдячні за все, чому навчив їх митець.

В місті ні одне відкриття виставок не проходило без присутності Валерія Георасимчука. Остання виставка в музеї відбулася без присутності автора до 75-ї річниці від Дня народження митця. Він вже проживав з дітьми і мав проблеми зі здоров’ям.
Наступного року пана Валерія не стало.
Вдячні за дари музею . Пам’ятаємо. Співчуваємо всім, хто втратив дорогу серцю людину...
Одна із подарованих музею робіт представлена сьогодні на виставці , присв'ячненій Великому Кобзарю Тарасу Шевченко

Немає коментарів:

  Сьогодні, 19 травня 2024 року, минає річниця пам'яті захисника Козятинщини -  Завального Іллі Михайловича  Завальний Ілля Михайлович  ...