пʼятницю, 6 лютого 2015 р.



                                             Настя Бабур з рідною сестрою Валентиною.



 

«Аліса в країні чудес» , «Аліса в зазеркаллі» та  « Пірати Карибського моря»- найулюбленіші та найпопулярніші  казки наших дітей,  народжених в 1990-2000 роках. Саме тому, мабуть, сьогодні в Музеї історії міста  на виставці графічних робіт і живопису Анастасії Бабур « На контрасті з реальністю» найулюбленіші персонажі в роботах  авторки чарівна   фея бешкетного  вигляду,  кролик з кишеньковим годинником та , ніби, придворний  у камзолі, декілька фантастичних  сов з крилами у вигляді книги, чи в парі  у  бальному вбранні…  Найулюбленіша  останнім часом техніка  у юної  дівчини  під час творчого процесу  на папері – чорно - біла  графіка.. Тому, в основному,  і представлено Анастасією  14 графічних робіт , 5  на полотні, дві акварелі.   Більшість прихильників реалістичного мистецтва  зачарувало   романтичне полотно під назвою « Після дощу», на котрому  зображено  серед  чудових , старовинної архітектури   будинків  біля величезної калюжі,  постать  в обіймах двох закоханих     під розкритою парасолькою , котрі настільки розчинилася один в одному , що навіть не помітили,  як  дощ    вже пройшов. 
Настя навчається у випускному художньому класі Козятинської музичної школи , у викладача  образо творчого мистецтва вчителя- наставника  Інги  Іванівни Загайкевич.  В свій час ,  помітивши, у дитини  хист до малювання,   дівчинку в років 10 відвела до  цього  талановитого  педагога і неординарної  людини мама Ірина Володимирівна. Ймовірно,  дівчина на генному рівні отримала в дар  талант до творчості від  батька архітектора – конструктора  Миколи Михайловича  Бабура   .    Він , в свою чергу ,  як люблячий та турботливий  батько , доклав чимало зусиль, щоб  допомогти своїм двом  донечкам, і , зокрема,  старшій    Насті  розвиватися , як творчій особистості, обладнавши  в будинку   кімнату - студію. Саме  там,  на одинці зі своїми фантазіями , занурившись  в дівочі  думки та мрії , розцвітає талант,  юне обдарування ,  творча особистість..
Сестри Анастасія та  Валентина  з татом Миколою Михайловичем..
Але , крім  занять    образотворчим мистецтвом, дівчина в захопленні від журналістики. Минулого року редактор місцевого часопису « Козятин залізничний »  Лариса Іванівна Кривошея довірила девятикласниці  стати  активною дописувачкою  даного ЗМІ.  Цього досвіду стало достатньо, щоб  на даний час  Анастасія Бабур мріяла  стати професійним журналістом.  Саме з ініціативи редакторки і організована дана виставка в нашому музеї. Цьому  вередувало  активна  участь дівчини в багатьох  обласних та всеукраїнських конкурсах , відзнаки її творчості  та нагороди компетентним журі.
Родина Насті з улюбленим педагогом Інгою Іванівною Загайкевич.

Вітання нач. відділу  соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді Людмили Василівни Кудимець.

Класний керівник  10-Б Інна Василівна Лакійчук  вітає свою ученицю.



Петро Анатолійович Зарицький висловив думки з приводу творчості Насті.


Вітання від імені міської ради та музею.

Вокальний подарунок від Євгенії Лукасєвич- лаереата Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, володарки 1-ої премії Всеукраїнського конкурсу "Музична школа- 2014" та   титулу "Найкраща коса Вінничини 2013-2014 рр.".

Венера Мансурівна Михайська- мама Каміли Овсянникової, котра представляла в січні свою творчість в музеї,   вітає авторку виставки.
На відкриття виставки завітали однокласники разом з новопризначеним класним керівником Інною Володимирівною Лакійчук ,  знайомі, друзі.. Прийшов підтримати  донечку батько Микола Михайлович Бабур. в свій час працював архітектором нашого міста. Свої вітання висловили з нагоди персональної виставки  начальник  відділу соціальних служб для сім'ї, дійте та молоді Людмила Василівна Кудимець, мама талановитої майстрині прикрас зі шкіри та каміння Каміли Овсянникової - Венера Мансурівна Михайська, художник Валерій Васильвич Герасимчук,   член Спілки журналістів та письменників , автор ряду поетичних збірок Петро Анатолійович Зарицький,  своїм  співом одарила  Настю Бабур  закохана у пісню і образотворче мистецтво  Євгенія Лукасєвич, котра теж навчається, як і  авторка виставки , в спеціалізованій  школі №1 та  в Козятинській музичній школі вокалу у педагога Тетяни Миколаївни  Костюк.Виставка триватиме до кінця лютого. Чекаємо з нетерпінням  на бажаючих  її відвідати.





Немає коментарів:

Минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини - Сохинчука В.С.

   23 квітня 2024 року минає річниця пам'яті захисника з Козятинщини -  Сохинчука Владислава Сергійовича Сохинчук Владислав Сергійович (...