понеділок, 17 березня 2014 р.

Декупаж Валентини Піралової у музеї міста Козятина.


Ось  нарешті після тривалої і досить сумної,  трагічної для більшості українців зими  опанувала Україною  весна-красна.. Вона принесла не лише перші сонячні, теплі промені, живильну вологу і жагу   до життя, а і   надію у завтрашній день, на найкращі переміни і  на усе прекрасне.. На радість людям творить у техніці деку паж місцева жителька Козятина Валентина Піралова.
Так вона назвала свою виставку у Музеї історії міста Козятин. 
Майстер-клас з декупажу.
В її доробку понад 100 тарілок та пляшок, виконаних у цій дивовижній  та незвичайній ,  і досить популярній в останній час техніці. Валентина радо ділиться  дарунками   з чисельними своїми подругами, знайомими, друзями. Одна із декорованих тарілок морської тематики, інкрустована  справжньою морською  зіркою та мушлями надзвичайно сподобалась бувшому   меру міста Вінниці, а сьогодні віце- прем’єру по регіональній політиці  Володимиру Гройсману і тому опинилася у його колекції.  Валентина Піралова уродженка міста Баку. Приїхала  у 1978 році в Козятин до родичів чоловіка. З того часу місто стало її  малою батьківщиною. Працювала завідувачкою  технічною бібліотекою, хоча за освітою педагог, викладач російської мови та літератури. Мала досвід роботи з дітьми в школі. Сьогодні на заслуженому відпочинку, але не може спокійно сидіти і очікувати завтрашнього дня.
Вона  в свій час познайомилася з чудовим, чутливим колективом Козятинського міського територіального центру на чолі з Ольгою Дацюк.  При цьому закладі працює школа прикладного мистецтва з талановитим викладачем, чудовою жінкою і людиною Наталкою Баштовою. Саме ця  красива . чарівна жінка зуміла навколо себе зібрати охочих оволодіти  образотворчим та декоративно-прикладним мистецтвом. Натхненна бажанням  творити  Валентина навчилася працювати з солоним  тістом  у техніці деку паж. А в свій час оволоділа майстерністю плетіння з лози у гуртку з лозоплетіння “Чарівна лоза ” при Центрі дитячої та юнацької творчості на чолі з Федором Бережнюком. Крім  цього, Валентина вміє плести гачком, вишивати та ще й  чарівно співає. Вона разом зі своїми подругами по хоровому  та сольному співу дарує  чудовий спів під час виступів у тер центрі і за його межами.

Вітання Наталки Баштової.
Вона є переможницею Всеукраїнського конкурсу “Третє покоління” .  Віртуозно одна із перших серед пенсіонерів  центра оволоділа  комп’ютером і  сьогодні дарує слайд-шоу близьким їй друзям, має величезну кількість  віртуальних знайомих у багатьох куточках світу. В Музеї історії міста Валентина Піралова  подарувала козятинцям можливість познайомитися зі своєю творчою працею у даній майстерності, представивши слайд-фільм про своє життя для відвідувачів виставки тарілок та пляшок, оздоблених  неповторними, рідкісними серветними візерунками.На відкриття виставки прийшли подруги хорового та вокального колективів, художники Козятина Ральф Тимошенко, Валерій Герасимчук, голова громадської організації батьків дітей- інвалідів  “ДОМ” Тетяна Яковлєва, привітала також ветеран праці Ніна Стрельбіцька, сусіди , знайомі і просто хороші люди.











 

Від імені відділу культури Козятинської міської ради були вручені подарунки і чарівна пісня про рідну землю і квітучий край, про талановитий  український рід  у виконанні Тетяни Фабіцької, керівника дитячого вокального колективу міського Будинку культури та центру дитячої і юнацької творчості.


 Директор Музею історії міста Лілія Макаревич.

Немає коментарів:

26 березня - День Національної гвардії України.

  В Україні 26 березня відзначають День  Національної гвардії. День Національної гвардії України до 2000 року відзначалося щорічно 4 листо...