четвер, 10 травня 2012 р.

В музеї представлено творчість художника- фронтовика Анатолія Голубівського.

Живопис А. Голубівського

Графіка.

Дружина Клавдія Семенівна і доньки Ірина , Наталя на презентації серед гостей.

Автопртрет і  люба наречена- майбутня дружина

Під час презентації

Родина Анатолія Голубівського- дружина і доньки.

Виступ учня і співробітника Віктора Кльоца

Під час презентації.

Портретна галерея автора.

Виступ учениці скрипальки із музичної школи Діани Черниш.

Вручення подарунків від влади.

Донька Ірина згадує батька.

Гості начальник культури Світлана Рибінська, учень художника  і співробітник Віктор Кльоц, голова Ради ветеранів війни та праці відділку дороги Борис Прядко.


Представник Ради ветеранів війни та праці міста Ольга Романівна Бойко.


8 травня завітали до  Музею історії міста гості, дружина   художника Клавдія Семенівна Голубівська з двома доньками Іриною та Наталею, щоб вшанувати пам'ять  про чоловіка- митця, взірцевого батька та дідуся, представивиши на виставку 21 творчі роботи, серед яких   графіка, портрети, натюрморти, мальовничі пейзажі нашої  подільської місцевості. Анатолій Іванович Голубівський- художник від бога, автодидакт, фронтовик, дійшов з ІІ Українським фронтом до Праги, служив зв'язківцем, нагороджений  , бойовими медалями, орденом Великої Вітчизняної війни іншими ювілейними нагородами. З олівцем не розлучався навіть на фронті, робив у вільні хвилини між боями замальовки.. Вернувся з армії у 1950 р. і з 1951 року працював художником- оформлювачем у залізничному будинку культури , а з  1972 року був запрошений художником- оформлювачем  у  Козятинський відділок  залізничної дороги до самого виходу на заслужений відпочинок у 1987 р.. У 2007 р. палке серце  працьовитої , скромної і талановитої людини перестало битися. 7 січня минуло 5 років з того часу, як він покинув цей прекрасний і чарівний світ. Це єдиний художник, котрий мав ліцензію спеціалістів на дозвіл малювати  портрети членів політбюро та перших осіб держави. Дружина теж художниця, талант малювати передався у спадок  двом донькам і внукам, одна з них - Ірина має і відповідну освіту. В музеї  родина представила портрети дітей, дружини, внуків, автопортрет..Графічні роботи пейзажів південного берега Крима- улюбленого місця відпочинку залізничників- "Лучистого".Від міскої влади прибула на виставку начальник культури Світлана Рибінська, вручила подарунок родині на згадку про відкриття виставки і квіти  Клавдії Семенівні, котра днями разом з родиною відзначила свій 80-річний ювілей. Музичний дарунок- оду матері Божій та усім матерям-"Ave Marіa" виконала на скрипці  Діана Черниш, учениця класу скрипки  викладача музичної школи   Світлани Чайки. Представники ради ветранів міста за відділку дороги , учень Віктор Кльоц  привітали родичів художника  з презентацією виставки. Переглянути роботи можна буде  у музеї до 22  травня.

Немає коментарів:

26 березня - День Національної гвардії України.

  В Україні 26 березня відзначають День  Національної гвардії. День Національної гвардії України до 2000 року відзначалося щорічно 4 листо...